Luister Live

Nazareth: Opknapbeurt voor brug Klapstraat

3 februari 2021 - 20:41

In Nazareth krijgt de brug van de Klapstraat over de E17 een grondige opknapbeurt. De werken starten op 22 februari en duren tot juni.

De bovenkant en de onderkant van brug worden volledig vernieuwd. Aan de bovenkant van de brug komt er nieuwe asfalt en een nieuwe waterdichting. Ook de brugdekvoegen, de brugranden en de brugleuningen worden vernieuwd. Langs de onderzijde van de brug wordt het beton hersteld en een beschermlaag aangebracht. Met deze werken wordt de levensduur van de brug verlengd tot 2045.

Tijdens de werken wordt de brug volledig afgesloten. Het verkeer moet omrijden in beide richtingen. Op de E17 zal er geen hinder zijn voor het verkeer. De betonherstellingen aan de brug worden ‘s nachts uitgevoerd met inname van één rijstrook.

De renovatie van de brug past binnen het actieplan van het Agentschap Wegen en Verkeer om systematisch alle bruggen in slechte staat grondig te renoveren. Dit jaar worden op de E17 alleen 4 bruggen aangepakt. In het voorjaar werkt de aannemer ook nog aan de brug Eethoek over de E17 in Beervelde. Later op het jaar start het vernieuwen van bruggen over de E17 in Temse en Beveren. Het kostenplaatje van deze operatie bedraagt om en bij de 3 miljoen euro.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Live

They stood up for love (unplugged)
13:47

Sylvester

Do you wanna funk
13:41

Maria McKee

Show me heaven
13:37

Whitney Houston

Higher love (met Kygo)
13:33

Modjo

Lady (Hear Me Tonight)