Nieuw parkeerbeleid in Merelbeke

Johan Van Bever
23 mei 2021 - 9:10
Nieuw parkeerbeleid in Merelbeke

Vanaf 1 juli 2021 gaat het nieuwe parkeerbeleid in Merelbeke dan ook in voege. Het lokaal bestuur wenst iedereen uit te nodigen voor een online toelichting over het nieuwe parkeerbeleid op donderdag 27 mei 2021 om 19.30 uur. Men kan de toelichting live volgen via het YouTube kanaal van de gemeente Merelbeke https://www.youtube.com/c/GemeenteMerelbeke9820

Lokaal bestuur Merelbeke wil hiermee een duidelijker en overzichtelijker parkeerbeleid bieden in het centrum van Merelbeke. Daarbij wordt het langparkeren zoveel mogelijk gestimuleerd naar de publieke centrumparkings om het straatparkeren in de kern van Merelbeke voor te behouden voor kortparkeren en shop&go. De controles van het straatparkeren zullen in het nieuwe parkeerbeleid ook uitgevoerd worden door APCOA.

De kern van Merelbeke wordt onderverdeeld in 3 grote zones: een zone Kern (rode zone), zone Rand (oranje zone) en een Blauwe Zone (blauwe zone). Het parkeerregime zal van toepassing zijn van maandag tot en met zaterdag telkens tussen 9.00 uur en 18.00 uur. Op zondag- en feestdagen is geen regime van toepassing.

De zone Kern (rode zone) is gelegen in de omgeving van de kerk van Merelbeke. Dar kan men gratis parkeren, maar wordt de parkeerduur beperkt tot max. 30 minuten.

De zone Rand (oranje zone) is de zone waar betalend parkeren ingevoerd wordt. Het eerste uur kan men daar nog steeds gratis parkeren. Voor 2 uur parkeren betaalt men 1 euro, vanaf 3 uur parkeren en meer betaalt men 2 euro per uur. De zone wordt uitgerust met parkeerautomaten.

De Blauwe Zone Merelbeke centrum (blauwe zone) is de zone waar men gratis zal kunnen parkeren mits gebruik van de parkeerschijf.

Laatst gespeeld op Accent

22:31
cover of SUPERMODE with Tell Me Why (Meduza Extended Remix)

SUPERMODE

Tell Me Why (Meduza Extended Remix)
22:27
cover of DOM DOLLA with Take It

DOM DOLLA

Take It
22:23
cover of SAM ALLAN with Secrets Of Your Heart

SAM ALLAN

Secrets Of Your Heart
22:19
cover of MARK SHERRY & DAVID FORBES with Galvanizers

MARK SHERRY & DAVID FORBES

Galvanizers
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.