Nieuw psychiatrisch Dagcentrum in Gent

25 mei 2020 - 22:18 | auteur: Johan Van Bever

AZ Jan Palfijn Gent opende maandag de deuren van het nieuw psychiatrisch dagcentrum De Kolibrie. Het centrum werd door de overheid erkend voor 10 plaatsen en maandag startten de eerste 6 patiënten met groepstherapie.

Het ziekenhuis heeft al een sterk uitgebouwde PAAZ-afdeling (PAAZ, kort voor Psychiatrische Afdeling binnen een Algemeen Ziekenhuis), maar de nood aan specifieke kortdurende en intensieve dagtherapie (zonder overnachting) voor (jong)volwassenen of ouderen die worstelen met depressie, relationele problemen, psychosomatische klachten, angst(en) of middelenafhankelijkheid is groot.

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de opening van het dagcentrum met enkele weken werd uitgesteld maar diezelfde crisis heeft er ook toe geleid dat meer mensen geconfronteerd worden met dit soort problematiek. “In het nieuwe dagcentrum leggen we de sleutel tot groei en herstel in handen van onze patiënten: ze nemen actief deel en geven zelf ook mee vorm aan de therapie. Op die manier werken we vanuit de krachten van elk individu en niet vanuit de beperkingen of problemen.”, licht psychiater dr. Céline Cousaert toe.

De zorg is bewust laagdrempelig en zeer betaalbaar gehouden. De patiënten worden bij de groepstherapie begeleid door een psychiater, een psycholoog, een therapeut en verpleegkundigen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

TIESTO & CHARLI XCX

Hot In It
20:30

ED SHEERAN

Afterglow
20:26

P!NK

Funhouse
20:23

SHARAM JEY & CELESTAL FEAT. MOSS KENA

Over You
20:21

THE KID LAROI

Without You
Bekijk meer platen