Nieuwe bestemming voor Sint-Antonius Abtkerk

22 maart 2021 - 11:18 | auteur: Johan Van Bever

De Sint-Antonius Abtkerk in Meulestede krijgt een nieuwe bestemming. De kerk wordt een polyvalente ruimte voor onder meer tentoonstellingen, concerten en beurzen.

De Stad Gent zal de kerk eerst renoveren en herinrichten. De kerk en het interieur hebben erfgoedwaarde, en het orgel is beschermd als monument. Het kerkschip verandert niet structureel, maar wordt wel opgefrist. Het interieur wordt opnieuw geschilderd en uitgerust met een nieuwe verwarmingsinstallatie met het oog op concerten en andere activiteiten. De sacristie krijgt een nieuwe invulling als foyer met een keuken. In de waardevolle sacristiekasten kan mogelijk een vestiaire ondergebracht worden. De ruimte boven de sacristie kan gebruikt worden als polyvalente ruimte of artiestenloge. Aan de buitenzijde van de sacristie komt een aanbouw in een fijne stalen structuur. Die aanbouw biedt ruimte voor een zomerfoyer, sanitair en een terras.

Na de renovatie en de uitbreiding zal de kerk ook toegankelijker zijn. Ze krijgt een aantal nieuwe toegangen aan de kant van Meulestedepark. Die komen op plekken waar in de gevel al sporen zijn van openingen die in het verleden werden dichtgemaakt. Door middel van enkele goedgeplaatste hellingen zullen ook personen die minder goed te been zijn alle ruimtes vlot kunnen bereiken. Als alles goed gaat kan de uitvoering halverwege 2022 starten. Eind maart kan de buurt het voorontwerp bekijken op een buitenexpo naast de kerk in Meulestedepark.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MIKA

Love Today
16:20

MAJESTIC, BONEY M.

Rasputin
16:17

GABRY PONTE, LUM!X

Thunder
16:13

ANN LEE

2 Times
16:08

JAMES INGRAM & MICHAEL MCDONALD

Yah Mo B There
Bekijk meer platen