Nieuwe fietspaden langs Zuidlaan in Wetteren

2 maart 2021 - 18:50 | auteur: Johan Van Bever

Er komen nieuwe fietspaden langsheen de Zuidlaan in Wetteren. De bestaande fietspaden liggen vaak vol modder door de manoeuvres van de parkerende vrachtwagens.

Langs de Zuidlaan mogen vrachtwagens parkeren. Tussen die parkeerstrook en het fietspad ligt een zachte berm. Bij het parkeren manoeuvreren de bestuurders vaak in die zachte strook waardoor er bij regenweer modder op de fietspaden stroomt. Dat is niet veilig voor de fietsers, vindt gemeenteraadslid Wouter Bracke. De zuidlaan is een invalsweg van Wetteren en de situatie geeft de gemeente een slecht imago.

Schepen van Mobiliteit Piet Van Heddeghem is intussen in overleg met Afdeling Wegen en Verkeer om de fietspaden tussen Bourgondisch Kruis en Massemsesteenweg her aan te leggen. Die fietspaden zullen minstens 1,75 meter breed zijn. Hierdoor zal de vraag rijzen of er daarna nog wel plaats zal zijn voor vrachtwagens. Die afweging zal later gemaakt moeten worden. Wanneer die fietspaden aangelegd worden, is nog niet helemaal duidelijk.

In afwachting moet de gemeente op zoek gaan naar andere parkeerplaatsen voor vrachtwagens en dat is een moeilijke zoektocht. In Wetteren is hiervoor weinig of geen plaats.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Afterglow
20:26

P!NK

Funhouse
20:23

SHARAM JEY & CELESTAL FEAT. MOSS KENA

Over You
20:21

THE KID LAROI

Without You
20:17

TATE MCRAE

She's All I Wanna Be
Bekijk meer platen