Nieuwe ledborden voor slimmer verkeer in Gent

Gepost door Johan Van Bever op 1 september 2022 - 0:02

De Stad Gent vervangt de komende maanden de ongeveer 100 digitale borden die aanduiden hoeveel vrije parkeerplaatsen er nog in de ondergrondse parkings zijn. In de plaats komen 50 nieuwe, slimmere en strategisch geplaatste modellen, die bestuurders onder meer ook naar de park-and-rides leiden.

De huidige borden zijn aan vernieuwing toe, niet alleen omdat veel verkeerssituaties veranderd zijn, maar ook omdat ze nog via radiocommunicatie werken, met een zender op het belfort. Een update verschijnt vaak pas 10 minuten later op het bord. De nieuwe, moderne exemplaren werken via internet en krijgen binnen de minuut een update door. Ze zijn ook beter leesbaar dankzij de nieuwe ledlichten. Tot slot kunnen de nieuwe borden ook reistijden, alternatieve routes of informatie over werken of evenementen meegeven.

De nieuwe borden worden ook doordachter geplaatst. Zo komen er een aantal exemplaren rondom de R4 om meer verkeer naar de park-and-rides te leiden, wat de stad moet helpen ontlasten. Binnen de stadsring leiden de borden bestuurders dan weer via geschikte aanrijroutes op een doordachte manier naar een parkeerplaats in één van deze vier zones: zone Korenmarkt, zone Vrijdagmarkt, zone Zuid-Reep of zone Veldstraat. Dat moet wachtrijen aan parkings helpen verminderen en de hinder voor inwoners helpen beperken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

AVA MAX

Cold As Ice
23:54

DEEP ZONE

It's Gonna Be Alright
23:51

SAM SMITH

Unholy (ACRAZE Remix)
23:48

INDEEP

Last Night a D.J. Saved My Life
23:45

JSTJR

I Wanna
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.