Nieuwe ledborden voor slimmer verkeer in Gent

Johan Van Bever
1 september 2022 - 0:02
Nieuwe ledborden voor slimmer verkeer in Gent

De Stad Gent vervangt de komende maanden de ongeveer 100 digitale borden die aanduiden hoeveel vrije parkeerplaatsen er nog in de ondergrondse parkings zijn. In de plaats komen 50 nieuwe, slimmere en strategisch geplaatste modellen, die bestuurders onder meer ook naar de park-and-rides leiden.

De huidige borden zijn aan vernieuwing toe, niet alleen omdat veel verkeerssituaties veranderd zijn, maar ook omdat ze nog via radiocommunicatie werken, met een zender op het belfort. Een update verschijnt vaak pas 10 minuten later op het bord. De nieuwe, moderne exemplaren werken via internet en krijgen binnen de minuut een update door. Ze zijn ook beter leesbaar dankzij de nieuwe ledlichten. Tot slot kunnen de nieuwe borden ook reistijden, alternatieve routes of informatie over werken of evenementen meegeven.

De nieuwe borden worden ook doordachter geplaatst. Zo komen er een aantal exemplaren rondom de R4 om meer verkeer naar de park-and-rides te leiden, wat de stad moet helpen ontlasten. Binnen de stadsring leiden de borden bestuurders dan weer via geschikte aanrijroutes op een doordachte manier naar een parkeerplaats in één van deze vier zones: zone Korenmarkt, zone Vrijdagmarkt, zone Zuid-Reep of zone Veldstraat. Dat moet wachtrijen aan parkings helpen verminderen en de hinder voor inwoners helpen beperken.

Laatst gespeeld op Accent

02:28
cover of PER GESSLE (ROXETTE) with Headphones On

PER GESSLE (ROXETTE)

Headphones On
02:25
cover of ISAAK with Always on the run

ISAAK

Always on the run
02:21
cover of HARRY STYLES with Satellite

HARRY STYLES

Satellite
02:18
cover of BRYAN ADAMS with Summer Of

BRYAN ADAMS

Summer Of '69
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.