Nieuwe stap in realisatie nieuwe parochiezaal Bavegem

Gepost door Johan Van Bever op 8 juli 2022 - 10:00

Eind juni werden de toiletgebouwen en een stuk grond in de Kerkkouterstraat, eigendom van het Houtems gemeentebestuur, officieel aangekocht door Basisschool Klim-Op.

De vzw Sint-Franciscusscholen, waaronder Basisschool Klim-Op resulteert, kocht al eerder het voormalig Parochiaal Centrum in de Kerkkouterstraat in Bavegem van de v.z.w. Parochiale Werken.

Directeur Jo Dedeurwaerder: “Al meer dan twee jaar werken we samen met architectenbureau AIT uit Oombergen aan de plannen om  om de zaal helemaal te vernieuwen ten voordele van de school en de Houtemse verenigingen. Onze school barst uit haar voegen en we kunnen de extra ruimte goed gebruiken. De administratieve mallemolen én corona zorgden ervoor dat alles wat vertraging opliep, maar nu komt er eindelijk opnieuw schot in de zaak”.

Het Houtems gemeentebestuur investeert mee in de vernieuwing van de zaal. Deze week werden het toiletgebouw en de bijhorende grond aangekocht door de Sint-Franciscusscholen. Coördinerend directeur Christ Meuleman zet mee zijn schouders onder de realisatie: “Met de ondertekening van het compromis zetten we het licht op groen voor de overdracht van de toiletgebouwen aan de school. In de toekomst worden die opnieuw opgebouwd en zullen die ook kunnen gebruikt worden door het naastgelegen Muziekcentrum. Het gebruik van de parochiezaal door het verenigingsleven én door de gemeentelijke diensten is een winwin-situatie voor alle partijen en een voorbeeld van goed bestuur. We zijn de gemeente dan ook dankbaar voor de goede samenwerking.”

Deze zomer worden de plannen gefinaliseerd. De vermoedelijke startdatum van de omvangrijke verbouwingswerken is voorzien in oktober, met de bedoeling om in september 2023 de vernieuwde zaal in gebruik te kunnen nemen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MIXED BY SAN SEBASTIAN

AIRPLAY GUEST MIX
21:22

KELLEE

My Love (Luvspunge XXL Mix)
21:10

Faithless

Insomnia (DJ Liberty Remix)
20:59

Maxim Lany

Gravity
20:59

Mau P

Uuropener Welcome This is Airplay 01
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.