Nieuws van maandag 16 augustus in de ochtenduitzending

Johan Van Bever
16 augustus 2021 - 6:37
Nieuws van maandag 16 augustus in de ochtenduitzending

Mariagaard in Wetteren richt vanaf september de opleiding fitnessbegeleider in en is hiermee de enige school in Vlaanderen die dit 7de specialisatiejaar op TSO-niveau mag programmeren. Afgelopen schooljaar mochten scholen een aanvraag indienen om nieuwe richtingen te programmeren. Mariagaard zag zo de kans om zijn aanbod in het domein Sport nog completer te maken. De Vlaamse overheid keurde verschillende aanvragen goed, waaronder twee extra sportrichtingen op Mariagaard. Naast de opleiding Beweging en Sport, een bso-opleiding die voorbereidt op de arbeidsmarkt, kreeg Mariagaard ook een 7de jaar Fitnessbegeleider toegewezen.

Op woensdag 25 augustus komt Blokbusters naar de wijk Stuyvenberg in Wetteren. Showbizz Bart en Ingrid Vanrensbergen installeren zich van 18 tot 21 uur met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio op het graspleintje op het Oude Kerkhof, het open grasveld achter de appartementsblokken aan de Hekkerstraat. Als gastheer en gastvrouw luisteren zij naar wat er leeft in de wijk. Bewoners kunnen afzakken naar het grasplein, waar LDC Koffiebranderij een bar openhoudt. Bewoners die geen tijd hebben of minder goed te been zijn kunnen meeluisteren en -kijken via www.blokbusters.tv of op Radio Accent via 106.1 FM.

De crowdfundingsactie die Stad Gent opzette om de slachtoffers van de overstromingen in ons land te steunen, bracht al bijna 100.000 euro op. De Gentse sikhgemeenschap deed met een gift van 7.000 euro ook haar duit in het zakje.  Er werd een inzameling gedaan in de tempel aan de Kortrijksepoortstraat en iedereen wilde meedoen. De Sikhs kunnen heel goed meeleven met de slachtoffers van de overstromingen want heel wat onder hen weten wat het is hoe moeilijk het is om van nul te beginnen.

Donderdag 26 augustus om 20 uur speelt AA Gent de terugwedstrijd van de play-off ronde in de UECL tegen Raków Czestochowa uit Polen. Deze laatste horde, alvorens de groepsfase van de nieuwe UECL begint, biedt de club gratis aan voor alle abonnees. Elk nieuw abonnement 2021-2022 zal fungeren als toegangsticket. Als abonnee heb je dus geen apart ticket nodig. Vanaf maandag 16 augustus om 12 uur start de ticketverkoop voor de niet-abonnees. Enkel supporters die voor 15 juli 2021 reeds tickets aankochten zullen hiervoor in aanmerking komen. Aan de hand van je identiteitskaart kan je per persoon maximaal 4 tickets aankopen. Ten slotte zal er geen verkoop op wedstrijddag plaatsvinden.

Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) start in september een bevraging bij duizend slachtoffers over hun ervaringen met justitie. Bedoeling is de hulp aan slachtoffers te verbeteren en resterende knelpunten weg te werken. Ongeveer 1.000 slachtoffers worden digitaal bevraagd vanaf september. Daarnaast worden 150 slachtoffers bevraagd via hun advocaat, die ook hun insteek kunnen geven vanuit de rechtsprocedure of namens slachtoffers die hun stem niet (meer) kunnen laten horen. Met tussen de 30 en 50 slachtoffers worden diepte-interviews afgenomen De bedoeling is om slachtoffers te bevragen van alle soorten delicten en ook alle arrondissementen.

Laatst gespeeld op Accent

23:45
cover of ALENA with Turn It Around

ALENA

Turn It Around
23:41
cover of MARTEN HØRGER X BRANDON with Let

MARTEN HØRGER X BRANDON

Let's Try It
23:38
cover of VERACOCHA with Carte Blanche (Ilan Bluestone Remix)

VERACOCHA

Carte Blanche (Ilan Bluestone Remix)
23:34
cover of AFRIKA BAMBAATAA & WESTBAM with Agharta - The City Of Shamballa

AFRIKA BAMBAATAA & WESTBAM

Agharta - The City Of Shamballa
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.