RFC Wetteren doet noodkreet aan gemeente : “Onze infrastructuur is dringend toe aan vernieuwing”

Fabian Tack
19 april 2018 - 23:40
RFC Wetteren doet noodkreet aan gemeente : “Onze infrastructuur is dringend toe aan vernieuwing”

Walter De Craecker, voorzitter van RFC Wetteren, trekt aan de alarmbel. De infrastructuur van de club is dringend aan vernieuwing toe. “Het gebouw is al 30 jaar oud, en is op. En ondanks de grote inspanningen van ons onderhoudsteam, is het onmogelijk geworden om de velden proper en kwaliteitsvol te houden.”

In een open brief naar de Wetterse partijen vraagt Walter om een duidelijk plan van aanpak voor de velden en gebouwen van RFC Wetteren. Nu de fusie tussen Standard- en Racing Wetteren organisatorisch vlotjes verloopt, vindt hij het tijd dat ook de infrastructuur wordt aangepakt. “Het gebouw is al dertig jaar oud en voldoet niet meer aan de isolatie- en ventilatienormen die opgelegd worden door de overheid. Onze gebouwen zijn eigendom van de gemeente. Maar ook zij zijn verplicht om zich aan die reglementen te houden. Bij ons gebouw is dat echter nog niet het geval, dat bewijst onze elektriciteits-, water- en gasrekening, die jaarlijks meer dan 50.000 euro bedraagt. Dat bedrag wordt voor onze club onhoudbaar. Maar de tijd voor kleine veranderingen en lapwerk is voorbij. Het gebouw is echt op, dat is ook logisch als je elke week meer dan 500 mensen over de vloer krijgt. De enige goede oplossing is een nieuw gebouw.”

Nieuwe concessie

De ploeg stuurde de open brief nu, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen omdat ze volgend jaar een nieuwe concessie moeten ondertekenen. “We realiseren ons dat het nieuw verkozen gemeentebestuur zich tegen eind mei volgend jaar nog aan het inwerken is en er nog veel moet gebeuren en er dus nog geen duidelijkheid zal zijn wat de accommodatie Dasseveld betreft, maar men kan onmogelijk van ons verwachten dat wij onze club voor de komende dat 3 à 4 jaar binden aan een concessie waarbij wij niet weten wat er met onze gebouwen en terreinen zal gebeuren. Dus daarom vragen we om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen, liefst tegen 31 mei.”

Jeugdploegen

En ook de velden zijn aan vernieuwing toe. “We hebben 6 velden, maar het grote probleem daar, is dat twee velden gelokaliseerd zijn in natuurgebied. Daar mag dus geen verlichting op. Dat betekent dat we meer dan de helft van het seizoen deze terreinen niet kunnen gebruiken voor jeugdtrainingen of wedstrijden. En daarom wordt alles geconcentreerd op drie of vier velden. En dat is veel te veel. We hebben 320 jeugdspelers, verdeeld over 27 ploegen. Die velden worden dus intensief gebruikt. Ondanks de goeie zorgen van ons onderhoudsteam, is het onmogelijk om die proper en kwaliteitsvol te houden. De staat van de velden zoals ze er nu bij liggen, is een probleem waardoor wij bijna constant genoodzaakt zijn om uit te wijken naar de Warande, naar BLOSO Oordegem, naar de Blaarmeersen in Gent. Maar de ouders van onze jeugdspelers betalen lidgeld om te spelen op het Dasseveld.”

Kunstgras

Een bijkomend probleem is dat de Belgische voetbalbond beslist heeft dat binnenkort alle jeugdspelers op het niveau IP (interprovinciaal, nvdr.) moeten spelen op kunstgras. En ook daar wringt een schoentje, want dat ontbreekt op het Dasseveld. RFC Wetteren is bang dat door dat gebrek, het onhoudbaar zal zijn om de jeugd op het IP-niveau te houden en het daardoor spelers zal verliezen aan de omliggende gemeenten en steden. “En dan zal de jeugdopleiding op IP niveau verdwijnen. En als we van de 320 jeugdspelers er 280 zouden kwijtraken, dan is RFC Wetteren niet meer leefbaar. We zouden al zeer tevreden zijn met één kunstgrasveld, hoewel meerdere natuurlijk meer dan welkom is.”

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

20:24
cover of TALES OF DJ PHILIP with All Night Long

TALES OF DJ PHILIP

All Night Long
20:21
cover of HONEY DIJON FEAT. DOPE EARTH ALIEN with It

HONEY DIJON FEAT. DOPE EARTH ALIEN

It's Quiet Now
20:18
cover of ELEVVEN with The Distance

ELEVVEN

The Distance
20:14
cover of CHERRYMOON TRAX with The House Of House

CHERRYMOON TRAX

The House Of House
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.