Noodwoningen in Herzele, Zottegem en Sint-Lievens-Houtem

28 april 2021 - 17:20 | auteur: Johan Van Bever

In Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem slaan de politie, de OCMW’s en het CAW de handen in elkaar en organiseren ze samen een netwerk van vijf noodwoningen. Het gaat om acute hulp en een noodoplossing voor mensen en gezinnen die hun woning verliezen en die niet meteen bij familie of vrienden terechtkunnen of niet de financiële draagkracht hebben om meteen een andere oplossing te vinden.

Het netwerk omvat op dit moment vijf noodwoningen: twee in het beheer van OCMW Zottegem, een van OCMW Herzele, een van OCMW Sint-Lievens-Houtem en een van CAW Oost-Vlaanderen. Elke woning biedt plaats aan een gezin van vier personen, in twee woningen kunnen zelfs gezinnen van meer dan vijf personen tijdelijk onderdak vinden. De Politie uit zone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem, de drie OCMW’s en CAW Oost-Vlaanderen kunnen mensen en gezinnen aanmelden in acute situaties en wanneer ze nergens anders terechtkunnen. Ze kunnen er twee weken verblijven en die termijn kan eventueel verlengd worden met 2 weken. Tijdens hun verblijf worden mensen begeleid door het CAW. Hen terug op weg helpen naar een gepaste woonsituatie en/of hulpverlening is daarbij het doel.

Door deze samenwerking kan men bijvoorbeeld slachtoffers van zware woningbranden onmiddellijk onderdak geven. Ook de bevoegde schepenen van de deelnemende OCMW’s zijn tevreden met de nieuwe samenwerking. Als stad of gemeente heeft men niet altijd de middelen om in meerdere noodwoningen te voorzien of voldoende doorstroom te realiseren. Door deze samenwerking zijn er voor elk van de partners meerdere woningen en meer aanklampende begeleiding beschikbaar.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

S10

De Diepte
16:32

BAZART

Denk Maar Niet Aan Morgen
16:29

YELLO

The Race
16:26

CAMILA CABELLO, ED SHEERAN

Bam Bam
16:21

HENRI PFR, MADISM, LONO

Bruises
Bekijk meer platen