Ochtenduitzending dinsdag 16 november 2021

Johan Van Bever
15 november 2021 - 18:10
Ochtenduitzending dinsdag 16 november 2021

Sinds maandag 15 november 2021 mag er op de terreinen van het ASZ in Wetteren, Aalst en Geraardsbergen nergens anders meer gerookt of gedampt/gevapet worden dan in de rookgedoogzones. Dit geldt voor iedereen die de terreinen betreedt, dus zowel voor de eigen medewerkers en artsen, als voor patiënten, bezoekers, leveranciers en vertegenwoordigers. Dit wil dus ook zeggen dat er niet meer mag gerookt worden op de parking wanneer men van de auto naar de ingang stapt, enkel in de rookgedoogzones zelf. Op campus Aalst, Geraardsbergen en Wetteren zijn nieuwe rokerscabines voorzien aan de voorkant van het gebouw. De locatie hiervan is zo gekozen dat ze ver genoeg van de ingang staan, zodat passanten er geen hinder van ondervinden maar toch dicht genoeg zodat rokers zeker de moeite doen om ernaartoe te gaan.

De ‘intergenerationele telefoonster’ wint dit jaar de wedstrijd ‘Jong en oud in Gent’. Met de prijs van 750 euro willen de initiatiefnemers ook echte ontmoetingen tussen de ouderen en de kinderen organiseren.De ‘intergenerationele telefoonster’ is een initiatief van Lokaal Dienstencentrum Speltincx in samenwerking met Brede School en basisschool ’t Groen Drieske in Gentbrugge. Kinderen van het vijfde leerjaar bellen oudere, vaak eenzame buurtbewoners op. De belmomenten worden in de klas voorbereid en telkens aan een thema opgehangen, zoals naar school gaan, voeding, kleding, vakantie en feestdagen. Op het einde van het project gieten ze hun notities in een gedicht of een liedje voor hun belmaatje.

Brake-Out Gent gaat op dinsdag 16 en donderdag 18 november jumpen aan de Zuid. Brake-Out Gent is een groep jongeren met een verstandelijke beperking. Ze trekken naar het Koning Albertpark in Gent, in de buurt van het skatepark. Daar bezorgen ze studenten en scholieren een ludiek ontspanningsmoment waarbij verbinding en plezier centraal staan. De coronacrisis hakt serieus in op het sociale leven van jongeren. Velen voelen zich slecht in hun vel en sommigen geraken letterlijk niet meer uit hun bed. Tijd voor actie, dachten de cursisten van Brake-Out Gent. Ze zijn er dinsdag en donderdag van 14 tot 17 uur.

De bewoners van de afdeling Kastanjebos in Zorgcentrum Lemberge Zorgband Leie en Schelde kunnen voortaan genieten van een splinternieuwe duofiets. Deze fiets werd geschonken door medebewoner Pius Sinove. Een duofiets is zoals het woord het zelf zegt, een fiets om met twee personen te gebruiken. Omdat het zorgcentrum maar over 1 duofiets beschikt vond Pius dat te weinig voor zo’n grote groep bewoners. Hij vond het zo’n mooi initiatief dat hij een extra fiets wou aankopen voor zijn medebewoners. Dinsdagnamiddag zal deze duofiets plechtige ingehuldigd worden in het  Zorgcentrum Lemberge.

Laatst gespeeld op Accent

14:33
cover of GUSTAPH with Already Know

GUSTAPH

Already Know
14:30
cover of SHAMPOO with Trouble

SHAMPOO

Trouble
14:27
cover of PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ with I Believe In Love Again

PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ

I Believe In Love Again
14:24
cover of SCATMAN JOHN with Scatman

SCATMAN JOHN

Scatman's World
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.