Ochtenduitzending dinsdag 28 september 2021

Johan Van Bever
28 september 2021 - 6:28
Ochtenduitzending dinsdag 28 september 2021

Vorige week ontdekten de Federale Politie en de Douane in Gent maar liefst 500 kg cocaïne op een boot uit Brazilië. De drugs zaten verstopt in containers met printpapier. De Douane en de Federale Politie voeren in de Gentse haven regelmatig gerichte controles van schepen uit op basis van een risicoanalyse. Zo controleerden ze vorige week een fruitsapboot uit de Braziliaanse stad Santos die op 21 september in Gent aanmeerde en naast fruitsap ook containers met printpapier aan boord had. In de containers werden 50 dozen aangetroffen met daarin telkens 10 pakketten cocaïne. In totaal gaat het over ongeveer 500 kilogram. De totale straatwaarde van deze drugs bedraagt zo’n 25 miljoen euro.

Afgelopen zaterdag 25 september omstreeks 9.20 uur werden op de E17 richting Frankrijk, ter hoogte van de wegenwerken in Gentbrugge, 504 cannabislanten aangetroffen. Dat gebeurde tijdens een controle uitgevoerd door de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen Bij de controle van een voertuig met Franse nummerplaat dat te snel reed, trof de politie verschillende dozen met in totaal 504 cannabisplanten aan in het voertuig. De bestuurder, een 19-jarige man met de Franse nationaliteit werd gearresteerd. De verdachte werd afgelopen zaterdag op vraag van parket OVL voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. De verdachte werd aangehouden.

De Gentse zussen Elke en Elfi lanceren hun eigen prentenboek over epilepsie. Als moeder van een dochtertje met epilepsie ondervond Elke De Bruyne hoe moeilijk het is om een goed kinderboek over epilepsie te vinden. Dus ging ze samen met haar zus Elfi de uitdaging aan om zelf een prentenboek over dit thema uit te brengen: ‘Het geheim van Rups’. Met de steun van Steunpunt Kinderepilepsie, Steunfonds Metabole Ziekten, de Epilepsie Liga en ambassadeur Jens Dendoncker. Informeren en sensibiliseren op maat van kinderen is de grootste doelstelling. Het verhaal gaat niet enkel en alleen over epilepsie. Ook over de waarde van vriendschap en de spanning om je eigen (ziekte)verhaal of een ander aspect van anders zijn te delen met vrienden of leeftijdsgenootjes. Een prentenboek bestellen en de campagne steunen kan via www.hetgeheimvanrups.be.

Bij alle Gentse 85-plussers valt binnenkort een uitnodiging in de bus voor een bijkomende prik, maar omdat het vaccinatiecentrum in Flanders Expo maandagavond 4 oktober de deuren sluit, roepen de Eerstelijnszone Gent en de Stad Gent op om niet op die uitnodiging te wachten. De 85-plussers maken best zo snel mogelijk een afspraak via 09 210 10 44, de Gentse vaccinatielijn. Dat kan van maandag tot zaterdag van 8 tot 19 uur. Zo zijn ze zeker dat ze nog in Flanders Expo terechtkunnen. Ook in de vaccinatiebus kunnen ze trouwens nog altijd terecht. De bewoners van de Gentse woonzorgcentra en assistentiewoningen krijgen hun extra prik bij hen ter plaatse.

Laatst gespeeld op Accent

14:24
cover of JANET JACKSON with Runaway

JANET JACKSON

Runaway
14:17
cover of BALTIMORA with Tarzan Boy

BALTIMORA

Tarzan Boy
14:14
cover of PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ with I Believe In Love Again

PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ

I Believe In Love Again
14:09
cover of AFRIKA BAMBAATAA, UB40 with Reckless

AFRIKA BAMBAATAA, UB40

Reckless
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.