Ochtenduitzending dinsdag 7 september 2021

Johan Van Bever
7 september 2021 - 6:29
Ochtenduitzending dinsdag 7 september 2021

In samenwerking met Google helpt het lokaal bestuur Merelbeke sinds gisteren lokale zaken met hun economisch herstel na de enorme impact van COVID-19. De campagne #BesteMerelbeke stelt digitale experten ter beschikking aan ondernemers die hen helpen online te verkopen en nieuwe klanten aan te trekken. Tegelijkertijd worden Merelbekenaars gestimuleerd om lokale winkels te ontdekken dankzij een informatiecampagne over waar te kopen in de buurt.

Foto: WoninGent is begonnen met de bouw van de eerste twee appartementsgebouwen die de woontorens in Nieuw Gent vervangen. De investeringssubsidies van de Stad Gent zijn hierbij een belangrijke stimulans. In totaal ontvangt WoninGent 17,9 miljoen euro. Dankzij de investeringssubsidies kan WoninGent 1.092 sociale huurwoningen realiseren. Daarnaast kan de sociale huisvestingsmaatschappij 2.049 bestaande sociale huurwoningen structureel renoveren of vervangen door nieuwbouw. De bouw van de eerste twee appartementsgebouwen in de wijk Nieuw Gent is intussen begonnen. Samen zijn die goed voor 74 appartementen. Volgens de huidige planning zijn ze klaar in zomer van 2023.

In de nacht van 8 op 9 september wijzigt de verkeerssituatie op het viaduct E17 in Gentbrugge. Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de herstellingswerken in de rijrichting Kortrijk. Hierdoor wisselt het verkeer van kant en gaat ook de afrit ‘Gentbrugge’ komende van Antwerpen dicht. De oprit ‘Gentbrugge’ blijft afgesloten voor wie naar Antwerpen wil. Vanaf 8 september 20u tot donderdagochtend 9 september zal er maar 1 rijstrook in iedere richting beschikbaar zijn. De voorziene einddatum van de totale renovatie werken blijft zoals gepland in november.

Gisteren startten de nutswerken aan de kruispunten van de Antwerpsesteenweg met het op- en afrittencomplex aan de R4 in Oostakker. “Als alle werken klaar zijn, zal dit een veiligere weg worden voor alle weggebruikers en in het bijzonder voor fietsers en voetgangers.” zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De heraanleg van de weg start in het voorjaar van 2022 en moet afgerond zijn in het voorjaar van 2024.

De gewapende man die zondag de Steenstraat in Lede in rep en roeer zette is aangehouden.
De verdachte is een 28-jarige man uit Lede. Hij richtte vanuit de woning zijn wapen op één van de agenten en maakte bedreigende bewegingen. Op een bepaald moment loste de verdachte ook een schot. Niemand raakte gewond. Na lang onderhandelen konden de speciale eenheden van de Federale Politie de verdachte in zijn woning arresteren. De verdachte werd maandag op vraag van parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.

Laatst gespeeld op Accent

01:16
cover of JEAN ELAN FT. COSMO KLEIN with Feel Alive

JEAN ELAN FT. COSMO KLEIN

Feel Alive
01:12
cover of TONEKING with Pneu

TONEKING

Pneu
01:06
cover of NETICS with R3D

NETICS

R3D
01:02
cover of TONE SELECTOR with Russian Roulette

TONE SELECTOR

Russian Roulette
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.