Ochtenduitzending donderdag 11 november 2021

Johan Van Bever
11 november 2021 - 6:29
Ochtenduitzending donderdag 11 november 2021

Op zaterdag 13 november opent gemeente Destelbergen haar tweede hondenlosloopweide. De losloopweide bevindt zich in de Kerkham, aan de openbare parking Duizend Vuren en aan de rand van het Reinaertpark. De losloopweide is een rustige, groene plek waar hondeneigenaars hun trouwe viervoeter met een gerust hart kunnen laten loslopen. De zone is volledig afgebakend en voorzien van een houten omheining. Honden kunnen er onder toezicht van hun baasjes in alle veiligheid vrij rondlopen en spelen. Op de site zijn er zitbanken en enkele hindernissen voor honden voorzien. De hondenlosloopweide zorgde voor enthousiaste reacties bij onze inwoners en veel hondenbaasjes besloten om de site al meteen uit te proberen met hun viervoeter(s).

De komende vier jaar plaatst de Stad Gent 800 publieke laadpunten bij. TotalEnergies staat in voor de plaatsing. Er komen in 2022 ook 244 extra semipublieke laadpunten in sportaccommodaties en parkeergarages. Vandaag telt Gent 376 publieke laadpunten op het openbaar domein. Eén laadpaal telt telkens twee laadpunten. De komende vier jaar komen daar nog eens 800 publieke laadpunten bij. In 2022 komen er ook 84 extra laadpunten in stedelijke parkeergarages en nog eens 160 laadpunten aan de verschillende sportaccommodaties. Deze semipublieke laadpunten zijn voor iedereen toegankelijk, maar bevinden zich niet op het openbaar domein.

Op de Vlasmarkt werd gisterenavond het Lichtfestival op gang geschoten door burgemeester Mathias De Clercq en schepen Annelies Storms. Er daagde al meteen op de eerste dag een massa volk op. Volgens de politie bleef alles onder controle. De hele route wordt met camera’s in de gaten gehouden en vanuit de controlepost worden de politieploegen op het terrein aangestuurd. De agenten spraken op de route de mensen zonder mondmasker aan, maar dat was een minderheid. Het Lichtfestival loopt nog tot en met zondagavond, telkens tot middernacht.

Laatst gespeeld op Accent

09:38
cover of THE SCABS with Nothing on My Radio

THE SCABS

Nothing on My Radio
09:35
cover of AXELLE RED with Kennedy Boulevard

AXELLE RED

Kennedy Boulevard
09:29
cover of GLORIA ESTEFAN with Turn The Beat Around

GLORIA ESTEFAN

Turn The Beat Around
09:26
cover of NELLY, KELLY ROWLAND with Dilemma

NELLY, KELLY ROWLAND

Dilemma
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.