Ochtenduitzending donderdag 14 oktober 2021

Johan Van Bever
14 oktober 2021 - 6:42
Ochtenduitzending donderdag 14 oktober 2021

 Woensdagavond vond een intieme plechtigheid van het schepencollege plaats met de dochter, zoon, kleindochters en achterkleindochter van Korea-slachtoffer Camiel Braeckman. Het graf van het enige Wetterse slachtoffer van de ‘vergeten oorlog’ ligt achteraan de begraafplaats aan het grote Achttien augustusmonument. Woensdag werden, op vraag van Defensie, voor het eerst de Korea-gesneuvelden herdacht. De bedoeling is om overal in het land het graf van al deze gesneuvelden te erkennen als oorlogsgraf, zodat het graf beschermd kan worden als een eeuwige concessie. In Wetteren was dat al het geval. Begin 1953 vertrok Camiel naar de oorlog in Korea uit idealisme en werd meteen naar de frontlinie gestuurd. Enkele maanden later, op 8 april 1953, sneuvelde hij daar.

De Stad Gent opent een online rouwregister voor Rudi Van Landeghem, een eerbetoon aan een van de spilfiguren van het Gentse sociale middenveld. Rudi Van Landeghem stond bekend om zijn sociale bewogenheid en zijn groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij was bijzonder actief in talrijke verenigingen en streed tegen onrecht. De problematiek van daklozen en mensen in armoede lag hem na aan het hart. Hij was een van de trekkers van het Gents solidariteitsfonds dat tijdens de coronacrisis 100.000 euro inzamelde voor de zwaarst getroffen mensen. Daarnaast knapte hij met zijn vzw Woongift leegstaande woningen op om dakloze jongeren onderdak te geven.

In Wetteren, Laarne, Lochristi en Wachtebeke zal vanaf 2023 één nieuwe woonmaatschappij actief zijn. De woningen zijn momenteel in beheer van Eigen Dak en Volkshaard. De Vlaamse overheid wil dat er per gemeente slechts 1 woonmaatschappij actief is. Bovendien is er ook nog de regiovorming waarbij Wetteren en Laarne zich aansloten bij regio Gent. Wichelen koos voor regio Dendermonde. Dat betekent dat de sociale woonmaatschappij Eigen Dak die nu actief is in Wetteren, Laarne en Wichelen niet langer voor de drie gemeenten kan werken. Op vraag van de Vlaamse overheid werd nu een werkingsgebied afgebakend waarin een nieuwe woonmaatschappij wordt opgericht waarvan ook de sociale verhuurkantoren (SVK) deel zullen uitmaken. De vier gemeenten die elkaar hierin vonden zijn Wetteren, Laarne, Lochristi en Wachtebeke.

Laatst gespeeld op Accent

13:57
cover of JUNGKOOK with Standing Next to You

JUNGKOOK

Standing Next to You
13:53
cover of ERIC CLAPTON with Tears in Heaven

ERIC CLAPTON

Tears in Heaven
13:50
cover of SWITCH DISCO with VACANCY

SWITCH DISCO

VACANCY
13:44
cover of SOULSISTER with Through Before We Started

SOULSISTER

Through Before We Started
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.