Ochtenduitzending vrijdag 12 november 2021

Johan Van Bever
12 november 2021 - 6:30
Ochtenduitzending vrijdag 12 november 2021

Op vrijdag 12 november gaat Vlaams minister van Werk Hilde Crevits langs bij het revalidatiecentrum van het UZ Gent. Ze stelt daar samen met het ziekenhuis en het Gespecialiseerd Team Bemiddeling (GTB) het project ‘We Go To Work’ voor.Revalidatiepatiënt Giovanni getuigt hoe hij via dit Europees sociaal project  weer perspectief heeft om te gaan werken. Er zijn in Vlaanderen meer langdurig zieken dan werkzoekenden. Veel mensen die langdurig ziek zijn, verliezen het zicht op werk omdat hun revalidatie alle aandacht eist. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits wil hen via onder andere dit project beter begeleiden en informeren over de re-integratie naar werk door de loopbaanbegeleiding naar het revalidatiecentrum te brengen.

Drie nieuwe groepen en zowel bij de prins- als de prinsesverkiezing twee kandidaten. Het carnavalseizoen in Wetteren is veelbelovend geopend. Er is weer strijd voor de verkiezing van de titels Prins en Prinses Carnaval. Voor beide verkiezingen zijn er twee kandidaten. Bij de mannen gaat het om Jason Tavernier (26) en Flupken of Filip Limbourg. Bij de vrouwen gooien Bibi (43) en Aveeken (18) zich in de strijd. De verkiezingen vinden samen plaats op 22 januari in de gemeentelijke feestzaal van Wetteren. Wetteren telt nu 7 carnavalgroepen, waarvan 3 nieuwe. Het carnavalseizoen is nu officieel geopend. Dat gebeurt traditioneel op 11 november. Het programma is zo goed als klaar. Naast de verkiezingen en de stoet is er op zaterdag 19 februari opnieuw het kindercarnaval. Het ontbijt was vorige keer een succes en op 29 januari wordt dat opnieuw georganiseerd.


Inwoners van Sint-Lievens-Houtem en van ver daarbuiten kunnen na een jaar afwezigheid opnieuw de unieke sfeer van de jaarmarkt opsnuiven. In de kerk loopt een tentoonstelling waarin onder meer het opgegraven fooraapje uit de 17de eeuw te zien is. De tentoonstelling werd geopend door een optreden van Rick De Leeuw. Mondmaskers zijn niet verplicht maar er wordt wel op aangedrongen om die bij drukte te dragen. Enkel met een covid safe ticket kon men de thematent en de horecazaken bezoeken. Hiervoor plaatste de gemeente infopunten waar men de QR-code kon laten scannen. Men kreeg vervolgens een polsbandje dat toegang gaf tot de voornoemde zaken. Nieuw is het kinderdorp in de pastorie.

Laatst gespeeld op Accent

13:08
cover of GEORGE EZRA with Budapest

GEORGE EZRA

Budapest
13:05
cover of JESS BAYS X KELLI-LEIGH with Real Love

JESS BAYS X KELLI-LEIGH

Real Love
13:01
cover of REAL MCCOY with Love & Devotion

REAL MCCOY

Love & Devotion
12:58
cover of LILY ALLEN with Not Fair

LILY ALLEN

Not Fair
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.