Ochtenduitzending woensdag 13 oktober 2021

Johan Van Bever
13 oktober 2021 - 6:37
Ochtenduitzending woensdag 13 oktober 2021

Het lokaal bestuur van De Pinte organiseerde een wandeling ten voordele van Think Pink, om kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem steken. Zo stapten meer dan 50 medewerkers en het college van burgemeester en schepenen van Scheldevelde naar het sportpark van Moerkensheide. Aan Moerkensheide lieten alle deelnemers hun creativiteit de vrije loop en werd een Think Pinkkunstwerk gemaakt. Op 21 oktober, de Dag tegen kanker, zal het lokaal bestuur uit solidariteit het gele lintje opspelden en het T-shirt dat symbool staat voor Kom op tegen kanker dragen. Ook het kunstwerk zal een mooie plek krijgen in onze gemeente

Het ontwerp voor het wijkmobiliteitsplan Dampoort en Oud Gentbrugge is klaar. Dit plan moet de verkeersveiligheid, leefkwaliteit en bereikbaarheid van de wijken verbeteren. In november legt het college het voorstel voor het wijkmobiliteitsplan voor aan de gemeenteraad. Het voorstel zoekt een evenwicht tussen het oplossen van knelpunten rond onder andere leefkwaliteit en verkeersveiligheid en het garanderen van de autobereikbaarheid van de wijken. Dat resulteert in minder doorgaand verkeer en veiligere straten, maar nog steeds goed bereikbare scholen, handelaars, bedrijven en andere attractiepolen. De harten van de woonwijken worden gevrijwaard en doorgaand verkeer wordt omgeleid.


Gilde Reuzenteam 2022 uit Wetteren wil volgend jaar het wereldrecord ‘reuzen dansen’ breken op en rond de Markt van Wetteren. In dat jaar bestaan Reus en Reuzin 400 jaar. Reus en Reuzin zitten in de top 5 van de oudste reuzen in België. Volgend jaar wordt Reus, als oudste van het koppel, 400 jaar. Hij werd gemaakt in 1621 maar pas in 1622 ingeschreven in het bevolkingsregister. In dat jaar werd ook de eerste jaarmarkt georganiseerd waarbij Reus een ommegang maakte. Het is tot op vandaag de traditie dat de Reuzen dansen tijdens de kermis in Wetteren. De Gilde Reuzenteam heeft nu een droom: het wereldrecord ‘reuzen dansen’. Hiervoor wil men 400 reuzen naar Wetteren halen.

Laatst gespeeld op Accent

01:37
cover of SWEDISH HOUSE MAFIA with One

SWEDISH HOUSE MAFIA

One
01:32
cover of Ghostbusterz with Hot Stuff (Original Mix)

Ghostbusterz

Hot Stuff (Original Mix)
01:28
cover of QUADRAN with Eternally (Radio Mix)

QUADRAN

Eternally (Radio Mix)
01:22
cover of PAUL C with Can U Dance

PAUL C

Can U Dance
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.