Ochtenduitzending woensdag 24 november 2021

Johan Van Bever
23 november 2021 - 19:22
Ochtenduitzending woensdag 24 november 2021

Na opmerkingen van bewoners, bedrijven en belangenorganisaties past de Stad Gent het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Technologiepark in Zwijnaarde nog op verschillende punten aan. Na het infomoment en het openbare onderzoek bundelde de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening in totaal 71 opmerkingen en bezwaren en maakte een advies op. De Stad Gent volgt dat advies over nagenoeg de hele lijn. Een van de bezwaren betrof het behoud van het bosje in de noordwesthoek van de site, rond de recent gesloten op- en afrit van de E40. Om de lichthinder veroorzaakt door serres op de daken van de onderzoeksgebouwen te vermijden, dringtde stad er bij de bedrijven en de UGent op aan om de nodige maatregelen te nemen om deze hinder tot een minimum te beperken.

De Gentse Museumnacht van 2 december 2021 verschuift naar een nader te bepalen datum in het voorjaar van 2022. Tijdens de jaarlijkse Museumnacht openen alle Gentse musea gratis de deuren voor een nachtelijk bezoek. Gezien de huidige epidemiologische situatie vragen de medische experten om contacten zoveel mogelijk te beperken. Daarom heeft de Stad beslist om de Museumnacht uit te stellen naar het voorjaar van 2022. ‘Late Donderdag’, de maandelijkse avondopening van de musea, gaat wél door. De musea openen elke eerste donderdag van de maand uitzonderlijk tot 22 uur de deuren. Met mondmasker zijn de musea veilig te bezoeken. Elk museum beperkt ook het aantal bezoekers.


De E40 richting Brussel werd dinsdagnamiddag meer dan een uur volledig afgesloten in Merelbeke in het kader van een gerechtelijke actie van de politie. Het verkeer werd omgeleid via de R4 en er stond al snel een aanzienlijke file. De snelweg werd afgesloten omwille van een noodzakelijke gerechtelijke actie na een dodelijk ongeval op de snelweg tijdens de nacht ervoor. Het afsluiten zorgde voor grote verkeersprobkemen. Er stond een file van een vijftal kilometer. Ook in de richting van Oostende was het aanschuiven. Rond 16.45 uur werd de weg weer vrijgegeven. Toen werd het verkeer niet langer omgeleid, maar het duurde nog even voor de file opgelost was.

In Oost-Vlaanderen verbiedt gouverneur Carina Van Cauter de komende vier weken fuiven en andere gelegenheidsfeesten die niet professioneel omkaderd zijn. De maatregel gaat in vanaf vrijdag en moet het snel stijgend aantal besmettingen en hospitalisaties in de provincie tegengaan. Organisaties voor wie het inrichten van publiek toegankelijke fuiven niet tot de normale programmatie behoort, moeten de komende maand alle fuiven afgelasten. Concreet worden vooral activiteiten door jeugdverenigingen of sportclubs getroffen. Oost-Vlaanderen kent sinds een week de grootste toename in dagelijks aantal besmettingen van heel het land.

Laatst gespeeld op Accent

14:43
cover of CALVIN HARRIS & RAG

CALVIN HARRIS & RAG 'N' BONE MAN

Lovers In A Past Life
14:38
cover of DARYL HALL & JOHN OATES with Adult Education

DARYL HALL & JOHN OATES

Adult Education
14:31
cover of ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTAL with Alibi

ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTAL

Alibi
14:29
cover of YOUNOTUS X SAM FELDT X MARTIN JENSEN FEAT. SAM GRAY with 24k Heart Of Gold

YOUNOTUS X SAM FELDT X MARTIN JENSEN FEAT. SAM GRAY

24k Heart Of Gold
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.