Ola!Peloezza: “Dansen op mashed potatoes, opdrachten uit de sjiekenbak, percussie en gekke monsters”

19 juni 2018 - 16:34 | auteur: Fabian Tack

De negende editie van Ola!Peloezza was echte voltreffer. Meer dan duizend mensen vonden hun weg naar Sport- en Recreatiedomein De Warande. Mede-organisatrice Lobke De Winne van CC Nova was dan ook uitermate tevreden: “Zoveel blije gezichten, het gaat supervlot.”

Op Ola!Peloezza kunnen kinderen zich naar hartenlust creatief uitleven. Dat kon onder meer door Dj Frietmachine waar je een patatje kon kiezen en de frietjes gebakken werden terwijl je op vette beats danst die bij je patatje passen. Bij Très Sjiek kon je originele opdrachten uit de ‘sjiekenbak’ doen, zoals met rietjes en bij Studio Flamingo kon je gekke monsters knutselen. Wie zijn gevoel voor ritme wilde aanscherpen kon terecht bij Kassoemai waar percussie en Afrikaanse dans gegeven werd.

Het doel van het kinderen doe-festival is duidelijk. “We willen de kinderen een leuke creatieve dag bezorgen in open lucht.” Voorts konden kinderen ook nog springen op springkastelen, kliederen met graffiti, hoedjes maken van tetra-verpakkingen en krijtjes. “En er was ook nog een nostalgiehoekje aanwezig waar je bloemen kon maken zoals dat vroeger op het strand gebeurde en je die daarna voor schelpen kon verkopen.” Ook Studio Flamingo staat volledig achter het creativiteitsconcept van Ola!Peloezza. “Ik wil mee creativiteit de wereld in helpen en kinderen gelukkig maken met knutselen zoals ik er zelf ook altijd gelukkig van word. Kinderen moeten minder tv kijken, ook volwassenen. Minder tv maar meer radio,” voegt Ruth Verstraeten nog snel toe.

En de tiende editie staat ook al vast: “Ola!Peloezza van 2019 gaat door op 15 juni en belooft een echte feesteditie te worden.”

Joery Vergeylen trok met zijn gezin naar Ola!Peloezza en maakte een reportage:

Foto: Eric Roels

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

LOST FREQUENCIES, ZONDERLING, KELVIN JONES

Love To Go
03:13

TOM SANTA

Rainfall (Praise You)
03:10

SHAGGY

Angel
03:07

MARGRIET HERMANS

Lekker Blijven Hangen
03:04

ALVARO SOLER, TOPIC

Solo Para Ti
Bekijk meer platen