Ola!Peloezza: “Dansen op mashed potatoes, opdrachten uit de sjiekenbak, percussie en gekke monsters”

Fabian Tack
19 juni 2018 - 16:34
Ola!Peloezza: “Dansen op mashed potatoes, opdrachten uit de sjiekenbak, percussie en gekke monsters”

De negende editie van Ola!Peloezza was echte voltreffer. Meer dan duizend mensen vonden hun weg naar Sport- en Recreatiedomein De Warande. Mede-organisatrice Lobke De Winne van CC Nova was dan ook uitermate tevreden: “Zoveel blije gezichten, het gaat supervlot.”

Op Ola!Peloezza kunnen kinderen zich naar hartenlust creatief uitleven. Dat kon onder meer door Dj Frietmachine waar je een patatje kon kiezen en de frietjes gebakken werden terwijl je op vette beats danst die bij je patatje passen. Bij Très Sjiek kon je originele opdrachten uit de ‘sjiekenbak’ doen, zoals met rietjes en bij Studio Flamingo kon je gekke monsters knutselen. Wie zijn gevoel voor ritme wilde aanscherpen kon terecht bij Kassoemai waar percussie en Afrikaanse dans gegeven werd.

Het doel van het kinderen doe-festival is duidelijk. “We willen de kinderen een leuke creatieve dag bezorgen in open lucht.” Voorts konden kinderen ook nog springen op springkastelen, kliederen met graffiti, hoedjes maken van tetra-verpakkingen en krijtjes. “En er was ook nog een nostalgiehoekje aanwezig waar je bloemen kon maken zoals dat vroeger op het strand gebeurde en je die daarna voor schelpen kon verkopen.” Ook Studio Flamingo staat volledig achter het creativiteitsconcept van Ola!Peloezza. “Ik wil mee creativiteit de wereld in helpen en kinderen gelukkig maken met knutselen zoals ik er zelf ook altijd gelukkig van word. Kinderen moeten minder tv kijken, ook volwassenen. Minder tv maar meer radio,” voegt Ruth Verstraeten nog snel toe.

En de tiende editie staat ook al vast: “Ola!Peloezza van 2019 gaat door op 15 juni en belooft een echte feesteditie te worden.”

Joery Vergeylen trok met zijn gezin naar Ola!Peloezza en maakte een reportage:

Foto: Eric Roels

Laatst gespeeld op Accent

03:43
cover of GUUS MEEUWIS with Voor Mijn Hart

GUUS MEEUWIS

Voor Mijn Hart
03:41
cover of SNELLE, KRAANTJE PAPPIE with Ruggengraat

SNELLE, KRAANTJE PAPPIE

Ruggengraat
03:37
cover of PLANET FUNK with Chase The Sun

PLANET FUNK

Chase The Sun
03:33
cover of CHRIS BROWN with Turn Up The Music

CHRIS BROWN

Turn Up The Music
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.