Ook Gent gaststad tijdens voorzitterschap EU

Johan Van Bever
27 januari 2024 - 10:17
Ook Gent gaststad tijdens voorzitterschap EU

Nog tot eind juni 2024 is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. In die periode worden in Brussel verschillende toppen en conferenties georganiseerd, maar er wordt ook uitgeweken naar andere Belgische steden, waaronder Gent. Momenteel staan er 17 evenementen gepland in de stad, van interministeriële conferenties over expertenmeetings tot evenementen voor een breder publiek.

Zo vindt er van 29 tot en met 31 januari een ‘EU Climate Workshop’ plaats in het Augustijnenklooster, waarbij zo’n 120 klimaatexperten vanuit verschillende lidstaten samenkomen. Van 7 tot en met 9 februari organiseert de Vlaamse overheid samen met de Stad in VierNulVier en De Krook dan weer een conferentie rond digitale transformatie in de culturele en creatieve sector.

Op 15 maart staat de opening van het Wintercircus op het programma, met tegelijk ook de aftrap van een grootschalig innovatie- en technologiefestival. Op 21 en 22 maart verwelkomt Gent de Raad van Bestuur van Eurocities, het grootste Europese stedennetwerk met Gent als ondervoorzitter. Ook op 31 maart zijn alle ogen gericht op Gent, want dat komt het Europees jongerenparlement er bijeen. Dat is een van de vele initiatieven in het kader van Gent Europese Jongerenhoofstad.

Laatst gespeeld op Accent

07:04
cover of ALOK FT. BEBE REXHA with Deep In Your Love

ALOK FT. BEBE REXHA

Deep In Your Love
06:57
cover of PAUL RUSSELL with Lil Boo Thang

PAUL RUSSELL

Lil Boo Thang
06:53
cover of ALEXIS JORDAN with Good Girl

ALEXIS JORDAN

Good Girl
06:48
cover of RED HOT CHILI PEPPERS with Snow ((Hey Oh))

RED HOT CHILI PEPPERS

Snow ((Hey Oh))
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.