Luister Live

Oosterzele: Oppositie draagt rouwband

26 maart 2021 - 15:26

11 van de 23 gemeenteraadsleden van Oosterzele hielden donderdagavond tijdens de gemeenteraad een protestactie omdat ‘de democratie onder druk komt te staan’.

De raadsleden van de oppositiepartijen Open VLD Plus en Groen trokken met een rouwband om de arm naar de gemeenteraad. Niet fysiek maar vanachter hun computerscherm. De aanleiding was het punt op de agenda waarin de adviesraad Oosterzele Onderneemt afgeschaft wordt. Een ander heikel punt was de aanpassing van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad waarin staat dat raadsleden pas na 30 dagen antwoord krijgen op vragen die worden ingediend op de gemeenteraad.

Korte mondelinge vragen zouden, gezamenlijk voor alle gemeenteraadsleden, maximaal 30 minuten mogen duren.Bovendien wil men onderwerpen die via vraagstelling aan bod komen uitsluiten van debat.

Schepen van Lokale Economie Orville Cottenie (N-VA) wijst naar de recente komst van de ambtenaar lokale economie. Deze ambtenaar vormt een direct aanspreekpunt voor de handelaars en zelfstandigen in de gemeente. Met de vzw Ondernemers Oosterzele, beter gekend onder dezelfde naam als de adviesraad ‘Oosterzele Onderneemt’,  wil de gemeente in de toekomst graag blijven samenwerken. De gemeente zal via andere communicatiemiddelen inzetten op het bereiken van alle lokale ondernemers en zelfstandigen. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Simple Minds

See the lights
11:26

Fleetwood Mac

Don't Stop
11:22

Kreuners

Ik wil je
11:17

Electric Light Orchestra

Mr Blue Sky
11:10

Dido

Here with me