Oplossing in zicht voor knijtenprobleem Gentbrugge

Johan Van Bever
6 mei 2020 - 12:15
Oplossing in zicht voor knijtenprobleem Gentbrugge

Nu het milieueffectrapport voor het Sigmaproject Scheldemeander Gent-Wetteren is goedgekeurd, komt de definitieve oplossing voor het knijtenprobleem langs de Schelde tussen Gentbrugge, Destelbergen en Melle een stap dichterbij.

Knijten zijn kleine steekvliegjes die in het voorjaar en de zomer voor overlast zorgen. De Vlaamse Waterweg nv plant een definitieve oplossing voor het knijtenprobleem. Door de bouw van een constructie in Heusden zal De Vlaamse Waterweg meer controle krijgen over het waterpeil in de meander. Dat biedt mogelijkheden om de knijten te bestrijden in dat moeilijk toegankelijke deel van de rivier. Nu het milieueffectenrapport goedgekeurd is, kunnen de plannen verder uitgewerkt worden.

De voorbije maanden troffen De Vlaamse Waterweg nv, de Stad Gent en de gemeente Destelbergen al maatregelen om de knijtenplaag zoveel mogelijk in te perken. Door geulen te graven en voor meer stroming te zorgen, wil de waterwegbeheerder meer reliëf creëren in het slik en zo de afwatering verbeteren.

Iedereen kan de aanwezigheid van knijten mee in kaart brengen en helpen monitoren. Stad Gent richt een specifiek meldpunt op. Dit kan helpen om te evalueren in welke mate de genomen maatregelen effectief zijn. Melding doen kan via www.stad.gent/knijten of door te bellen naar Gentinfo op het nummer 09 210 10 10.

Laatst gespeeld op Accent

03:40
cover of JACK WHITE, ALICIA KEYS with Another Way To Die

JACK WHITE, ALICIA KEYS

Another Way To Die
03:37
cover of SAM SMITH & MADONNA with VULGAR

SAM SMITH & MADONNA

VULGAR
03:35
cover of BENNY MUSSA with Save My Life

BENNY MUSSA

Save My Life
03:31
cover of CAMILA CABELLO, YOUNG THUG with Havana

CAMILA CABELLO, YOUNG THUG

Havana
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.