Oplossing in zicht voor knijtenprobleem Gentbrugge

6 mei 2020 - 12:15 | auteur: Johan Van Bever

Nu het milieueffectrapport voor het Sigmaproject Scheldemeander Gent-Wetteren is goedgekeurd, komt de definitieve oplossing voor het knijtenprobleem langs de Schelde tussen Gentbrugge, Destelbergen en Melle een stap dichterbij.

Knijten zijn kleine steekvliegjes die in het voorjaar en de zomer voor overlast zorgen. De Vlaamse Waterweg nv plant een definitieve oplossing voor het knijtenprobleem. Door de bouw van een constructie in Heusden zal De Vlaamse Waterweg meer controle krijgen over het waterpeil in de meander. Dat biedt mogelijkheden om de knijten te bestrijden in dat moeilijk toegankelijke deel van de rivier. Nu het milieueffectenrapport goedgekeurd is, kunnen de plannen verder uitgewerkt worden.

De voorbije maanden troffen De Vlaamse Waterweg nv, de Stad Gent en de gemeente Destelbergen al maatregelen om de knijtenplaag zoveel mogelijk in te perken. Door geulen te graven en voor meer stroming te zorgen, wil de waterwegbeheerder meer reliëf creëren in het slik en zo de afwatering verbeteren.

Iedereen kan de aanwezigheid van knijten mee in kaart brengen en helpen monitoren. Stad Gent richt een specifiek meldpunt op. Dit kan helpen om te evalueren in welke mate de genomen maatregelen effectief zijn. Melding doen kan via www.stad.gent/knijten of door te bellen naar Gentinfo op het nummer 09 210 10 10.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

PAT KRIMSON, LOREDANA & 2 FABIOLA

Silence
18:49

MADONNA

Beautiful Stranger
18:45

NIELS DE STADSBADER & REGI

De Wereld Draait Voor Jou
18:42

EATS EVERYTHING

Tell You What It Is
18:36

BRYAN ADAMS

Somebody
Bekijk meer platen