Oplossing in zicht voor knijtenprobleem Gentbrugge

Johan Van Bever
6 mei 2020 - 12:15
Oplossing in zicht voor knijtenprobleem Gentbrugge

Nu het milieueffectrapport voor het Sigmaproject Scheldemeander Gent-Wetteren is goedgekeurd, komt de definitieve oplossing voor het knijtenprobleem langs de Schelde tussen Gentbrugge, Destelbergen en Melle een stap dichterbij.

Knijten zijn kleine steekvliegjes die in het voorjaar en de zomer voor overlast zorgen. De Vlaamse Waterweg nv plant een definitieve oplossing voor het knijtenprobleem. Door de bouw van een constructie in Heusden zal De Vlaamse Waterweg meer controle krijgen over het waterpeil in de meander. Dat biedt mogelijkheden om de knijten te bestrijden in dat moeilijk toegankelijke deel van de rivier. Nu het milieueffectenrapport goedgekeurd is, kunnen de plannen verder uitgewerkt worden.

De voorbije maanden troffen De Vlaamse Waterweg nv, de Stad Gent en de gemeente Destelbergen al maatregelen om de knijtenplaag zoveel mogelijk in te perken. Door geulen te graven en voor meer stroming te zorgen, wil de waterwegbeheerder meer reliëf creëren in het slik en zo de afwatering verbeteren.

Iedereen kan de aanwezigheid van knijten mee in kaart brengen en helpen monitoren. Stad Gent richt een specifiek meldpunt op. Dit kan helpen om te evalueren in welke mate de genomen maatregelen effectief zijn. Melding doen kan via www.stad.gent/knijten of door te bellen naar Gentinfo op het nummer 09 210 10 10.

Laatst gespeeld op Accent

12:53
cover of MARK KNIGHT X JAMES HURR with Lady (Hear Me Tonight)

MARK KNIGHT X JAMES HURR

Lady (Hear Me Tonight)
12:49
cover of AIRWOLF PARADISE FT. PAUL JOHNSON with Only Man

AIRWOLF PARADISE FT. PAUL JOHNSON

Only Man
12:43
cover of THE HOUSE SAMPLERS with House Season (Radio Edit)

THE HOUSE SAMPLERS

House Season (Radio Edit)
12:39
cover of BACKSTREET BOYS with As Long As You Love Me

BACKSTREET BOYS

As Long As You Love Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.