Oproep tot stoppen van toeteractie in Gentbrugge

Gepost door Johan Van Bever op 15 januari 2023 - 2:06

Er vond overleg plaats tussen de Vlaamse Overheid, de stad Gent en de Federale Politie en de  vertegenwoordigers van de Transportsector over de snelheidsverlaging op het viaduct van Gentbrugge. Daar wordt sinds de invoering van de maatregel op 20 december door ontevreden truckchauffeurs ‘s nachts geclaxonneerd met  zware overlast in de omliggende buurt tot gevolg.

Op het overleg werd geluisterd naar de bekommernissen van de transportsector en werden een aantal afspraken gemaakt. Daarnaast roepen de overheden, federaties en BTB-ABVV unisono op om het nachtelijk claxonneren te staken. 

De partners spreken af om eind maart terug samen te komen en de eerste resultaten te evalueren. Ondertussen zal het effect op de doorstroming en de filevorming gemonitord worden. Als inderdaad blijkt dat de verkeersonveiligheid sterk is toegenomen of de file-opbouw te groot is zal er bijgestuurd worden. 

Ook het effect op geluid wordt gemeten. Hiervoor is het wachten op de juiste metereologische omstandigheden en kan nog geen datum voorzien worden. AWV maakt zich wel sterk deze dit voorjaar uit te voeren en met resultaten te komen.  

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Lady Gaga x Mau P

Bloody Mary From Amsterdam (Rudeejay & Da Brozz Mash-Boot)
20:19

TECH IT DEEP

Maria Maria (Extended Mix)
20:19

Damelo

Good Music Deserves Airplay 01
20:15

Damelo

How We Do It
20:09

Duarte

Number Threes
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.