Oproep tot stoppen van toeteractie in Gentbrugge

Johan Van Bever
15 januari 2023 - 2:06
Oproep tot stoppen van toeteractie in Gentbrugge

Er vond overleg plaats tussen de Vlaamse Overheid, de stad Gent en de Federale Politie en de  vertegenwoordigers van de Transportsector over de snelheidsverlaging op het viaduct van Gentbrugge. Daar wordt sinds de invoering van de maatregel op 20 december door ontevreden truckchauffeurs ‘s nachts geclaxonneerd met  zware overlast in de omliggende buurt tot gevolg.

Op het overleg werd geluisterd naar de bekommernissen van de transportsector en werden een aantal afspraken gemaakt. Daarnaast roepen de overheden, federaties en BTB-ABVV unisono op om het nachtelijk claxonneren te staken. 

De partners spreken af om eind maart terug samen te komen en de eerste resultaten te evalueren. Ondertussen zal het effect op de doorstroming en de filevorming gemonitord worden. Als inderdaad blijkt dat de verkeersonveiligheid sterk is toegenomen of de file-opbouw te groot is zal er bijgestuurd worden. 

Ook het effect op geluid wordt gemeten. Hiervoor is het wachten op de juiste metereologische omstandigheden en kan nog geen datum voorzien worden. AWV maakt zich wel sterk deze dit voorjaar uit te voeren en met resultaten te komen.  

Laatst gespeeld op Accent

00:55
cover of SIA with Drink to Get Drunk

SIA

Drink to Get Drunk
00:52
cover of RED DREAMS with Sex In Space 98

RED DREAMS

Sex In Space 98
00:48
cover of CEDRIC GERVAIS & JOEL CORRY with MOLLY

CEDRIC GERVAIS & JOEL CORRY

MOLLY
00:43
cover of NIKOLAI with Ready To Flow

NIKOLAI

Ready To Flow
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.