Ouders willen crèche redden

Johan Van Bever
7 mei 2023 - 9:28
Ouders willen crèche redden

In Merelbeke stelt een buurtbewoner alles in het werk om de vergunning van kinderdagverblijf Kikin te laten intrekken. De crèche moest al enkele keren sluiten en verhuizen. Om de dure en aanslepende gerechtskosten te helpen betalen, starten de ouders met een crowdfunding.

Kikin is een kinderdagverblijf aan de Groenstraat in Merelbeke. De meningen van de ouders over de service en kwaliteit van Kikin zijn unaniem: een uitstekende crèche met liefdevolle medewerkers die de kinderen met de beste zorgen opvangen. Maar een buurtbewoner is niet opgezet met het bestaan van de crèche en zocht en vond enkele juridische mogelijkheden om de vergunning aan te vallen. Kikin zou niet de correcte procedure hebben gevolgd om de bestemming van het huis te wijzigen van woonhuis naar kinderdagverblijf, ondanks een positief advies van de gemeente. Momenteel wordt er beroep aangetekend tegen de vergunning omdat er geen MER-screening werd gedaan.

Crowdfunding

De zaakvoerders zijn moegestreden en willen liever niet reageren, ook omdat de gerechtelijke procedure loopt. Maar de ouders vormen een front voor hun geliefde crèche. Om de impact duidelijk te maken, hebben ze een affiche laten drukken met alle geboortekaartjes van de ruim 30 kinderen. Vanaf vandaag organiseren ze ook een crowdfunding. Via de website (www.redkikin.be) kunnen sympathisanten een donatie doen om onder andere de dure gerechtskosten te helpen betalen. Door verschillende keren te moeten uitwijken naar tijdelijke locaties, werden de zaakvoerders ook geconfronteerd met dubbele huurkosten en nood aan vernieuwing van meubels door schade bij het vele verhuizen.

Laatst gespeeld op Accent

09:42
cover of MISS PEPPERMINT with Welcome to Tomorrow

MISS PEPPERMINT

Welcome to Tomorrow
09:38
cover of THE SCABS with Nothing on My Radio

THE SCABS

Nothing on My Radio
09:35
cover of AXELLE RED with Kennedy Boulevard

AXELLE RED

Kennedy Boulevard
09:29
cover of GLORIA ESTEFAN with Turn The Beat Around

GLORIA ESTEFAN

Turn The Beat Around
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.