Overbeke krijgt vernieuwd Kerkplein

Johan Van Bever
30 januari 2024 - 14:25
Overbeke krijgt vernieuwd Kerkplein

Lokaal Bestuur Wetteren stelde het ontwerp voor het kerkplein in Overbeke voor aan de buurtbewoners. Het plein achter de kerk krijgt een nieuwe look met aandacht voor wat de buurt nodig heeft: meer ruimte voor spel, ontmoeting en vergroening. De werken starten na de zomer en de feestelijke opening is in de lente van 2025.

Het plein achter de kerk in Overbeke is nu grotendeels verhard en er is enkel ruimte voor voetbal en petanque. In de zomer kan het er erg heet worden. Het lokaal bestuur wil het plein aantrekkelijker maken voor de buurtbewoners. Het voorontwerp voorziet een speelheuvel met een avontuurlijk parcours en enkele verstopplekjes. Verder komen er ook een zitarena voor een buitenklas of openluchtfilm, een speelzone in het zand, een gezellig pleintje om te petanquen of kubben en een open ruimte voor sport en spel of een evenement. Er is ook gedacht aan voldoende zitplaatsen om even te rusten, te picknicken of buren te ontmoeten. Extra bomen maken het plein mooier en zorgen voor schaduw. Lage planten en hagen creëren een groene buffer tussen het plein en de parkeerplaatsen.

De komende maanden zet een studiebureau het voorontwerp om in een definitief ontwerp. Lokaal Bestuur Wetteren vraagt de juiste vergunningen aan en gaat op zoek naar aannemers. Voor de uitvoering van het plan ontving Lokaal Bestuur Wetteren een subsidie van 65 000 euro van de provincie Oost-Vlaanderen. Na de zomer van 2024 starten de werken aan het plein en in de lente van 2025 opent het plein feestelijk.

Laatst gespeeld op Accent

07:15
cover of BAZART & POMMELIEN THIJS with Hou Mij Vast

BAZART & POMMELIEN THIJS

Hou Mij Vast
07:11
cover of CAROLA with Captured By a Lovestorm

CAROLA

Captured By a Lovestorm
07:08
cover of SUNBLOCK with I

SUNBLOCK

I'll Be Ready
07:04
cover of ALOK FT. BEBE REXHA with Deep In Your Love

ALOK FT. BEBE REXHA

Deep In Your Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.