Parkbos moet levendige groenpool worden

Johan Van Bever
6 oktober 2020 - 16:40
Parkbos moet levendige groenpool worden

Vlaams minister Zuhal Demir, gouverneur Carina Van Cauter, gedeputeerde Riet Gillis, en vertegenwoordigers van Toerisme Oost-Vlaanderen en de betrokken lokale besturen zich om het Parkbos de komende drie jaar samen verder uit te bouwen tot een levendige groenpool.

Ze ondertekenden In De Pinte hiertoe een samenwerkingsovereenkomst. Het ambitieuze projectpartnerschap stelt terreinrealisaties centraal, maar wil tegelijkertijd ook een toekomstvisie uittekenen voor het Parkbos en zijn ruime omgeving. Het Parkbos wordt uitgeboouwd met twee speelbossen in Gent en De Pinte, de inrichting van het deelgebied Scheldevelde en de Zeven Dreven in De Pinte, een onthaalzone aan de Moeistraat in Sint-Martens-Latem, het versterken van de drevenstructuren, het verder uitrollen van een recreatief netwerk voor wandelaars, fietsers en ruiters en de aanpak van mobiliteitsuitdagingen.

In de nabije toekomst zal het Parkbos dus nog meer te bieden hebben voor wandelaars, fietsers en ruiters. Het Parkbos wordt daarenboven verbonden met de Leievallei, de Scheldevallei, de Hospicebossen in Nazareth en het stadsbos Deinze. Daar liggen nog veel kansen en veel groeimogelijkheden.

Laatst gespeeld op Accent

16:00
cover of CALVIN HARRIS, TOM GRENNAN with By Your Side

CALVIN HARRIS, TOM GRENNAN

By Your Side
15:54
cover of JANET JACKSON with Whoops Now

JANET JACKSON

Whoops Now
15:51
cover of TODIEFOR with in my room

TODIEFOR

in my room
15:48
cover of OUTKAST with Hey Ya!

OUTKAST

Hey Ya!
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.