Parnassus-restaurant is vernieuwd

8 juli 2021 - 12:36 | auteur: Johan Van Bever

De keuken van Parnassus in het centrum van Gent is gerenoveerd.

Parnassus is een van de sociale restaurants van Ateljee vzw. De keuken was aan een dringende renovatie toe. Voedselondersteuning Gent (VOG) maar ook alle Gentse Rotary en Rotaractclubs gaven financiële ondersteuning om dit te realiseren. Hun samenwerking zorgde voor nog bijkomende middelen via de wereldwijde Rotary-organisatie.

Het Restaurant Parnassus, dat zich in een voormalige Franciskanenkerk bevindt in hartje Gent, had nood aan enkele structurele aanpassingen van de keuken. “Niet alleen moesten de bestaande toestellen vernieuwd worden, ook de keuken zelf was te beperkt in oppervlakte wat operationele moeilijkheden met zich meebrengt.”, zegt Geert Deruyck, woordvoerder van Ateljee vzw.

“De tewerkstelling van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt is een extra maatschappelijke meerwaarde die we willen ondersteunen. Werk is een belangrijke hefboom om uit een situatie van armoede en sociaal isolement te ontsnappen. Daarom ondersteunen we dergelijke initiatieven die er bovendien voor zorgen dat we onze andere inspanningen om mensen in armoede toegang te geven tot gezonde voeding kunnen realiseren. Een onontbeerlijke schakel daarbij zijn de Gentse KRASdiensten.”, zegt Koen Decoodt.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

CAMILA CABELLO, ED SHEERAN

Bam Bam
16:21

HENRI PFR, MADISM, LONO

Bruises
16:18

TOM GRENNAN

Remind Me
16:14

DEF DAMES DOPE

Ain't Nothin' To It
16:11

MILOW

Whatever It Takes
Bekijk meer platen