Patiënten ASZ kunnen contact houden met thuisfront

Johan Van Bever
10 april 2020 - 15:47
Patiënten ASZ kunnen contact houden met thuisfront

Het A.S.Z. met campussen in Wetteren, Aalst en Geraardsbergen houdt patiënten in contact met het thuisfront via video call. Het materiaal werd geschonken door verschillende bedrijven en zelfs door Toby Alderweireld.

In deze moeilijke tijden zijn veel mensen eenzaam, niet in het minst de mensen die in het ziekenhuis verblijven en geen bezoek mogen ontvangen. Daarom kan het zeer veel deugd doen om op andere manieren contact te houden met het thuisfront.

Vorige week werd in het A.S.Z. op campus Aalst een proefproject gelanceerd om 65+’ers die meer dan drie dagen in het ziekenhuis verblijven en zelf geen smartphone of tablet hebben, via video call in contact te brengen met het thuisfront. Hiervoor wordt een tablet ter beschikking gesteld en een “buddy” die de patiënt in contact brengt met het thuisfront en de video call begeleidt. De eerste reacties waren zeer positief, dus wordt het initiatief nu uitgerold op alle afdelingen van de drie campussen, dus ook in Wetteren en Geraardsbergen.

Patiënten die meer dan drie dagen in het ziekenhuis verblijven en zelf geen smartphone of tablet ter beschikking hebben kunnen een videogesprek aanvragen via hun verpleegkundigen en ook de familie van hun kant kan aanvragen doen.

Laatst gespeeld op Accent

05:28
cover of ALVARO SOLER with Muero

ALVARO SOLER

Muero
05:25
cover of FISHER X JENNIFER LOPEZ with Waiting For Tonight

FISHER X JENNIFER LOPEZ

Waiting For Tonight
05:22
cover of KRIS KROSS AMSTERDAM, SOFIA REYES, TINIE TEMPAH with How You Samba

KRIS KROSS AMSTERDAM, SOFIA REYES, TINIE TEMPAH

How You Samba
05:19
cover of DAS POP with Wings

DAS POP

Wings
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.