Luister Live

Patiënten ASZ kunnen contact houden met thuisfront

10 april 2020 - 15:47

Het A.S.Z. met campussen in Wetteren, Aalst en Geraardsbergen houdt patiënten in contact met het thuisfront via video call. Het materiaal werd geschonken door verschillende bedrijven en zelfs door Toby Alderweireld.

In deze moeilijke tijden zijn veel mensen eenzaam, niet in het minst de mensen die in het ziekenhuis verblijven en geen bezoek mogen ontvangen. Daarom kan het zeer veel deugd doen om op andere manieren contact te houden met het thuisfront.

Vorige week werd in het A.S.Z. op campus Aalst een proefproject gelanceerd om 65+’ers die meer dan drie dagen in het ziekenhuis verblijven en zelf geen smartphone of tablet hebben, via video call in contact te brengen met het thuisfront. Hiervoor wordt een tablet ter beschikking gesteld en een “buddy” die de patiënt in contact brengt met het thuisfront en de video call begeleidt. De eerste reacties waren zeer positief, dus wordt het initiatief nu uitgerold op alle afdelingen van de drie campussen, dus ook in Wetteren en Geraardsbergen.

Patiënten die meer dan drie dagen in het ziekenhuis verblijven en zelf geen smartphone of tablet ter beschikking hebben kunnen een videogesprek aanvragen via hun verpleegkundigen en ook de familie van hun kant kan aanvragen doen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

No Doubt

It's my life
05:09

Niels Destadsbader

De Wereld Draait Voor Jou
05:06

Shakira

Underneath your clothes
05:03

Boudewijn De Groot

- Meisje van 16
04:58

George Michael

Kissing a fool