Pauwkes For Life tegen kanker: “Onze grootvaders, grootmoeder én moeder hebben te maken gehad met kanker”

Fabian Tack
17 november 2018 - 16:09
Pauwkes For Life tegen kanker: “Onze grootvaders, grootmoeder én moeder hebben te maken gehad met kanker”

Velen van ons kennen een dierbare die kanker heeft gehad of daaraan is gestorven. Daarom zijn er ook talloze acties om geld in te zamelen. Ook bij Geert, Pieter-jan en Fleur De Pauw is dat het geval, daarom organiseren ze een pannenkoekenactie genaamd op hun pagina ‘Pauwkes For Life’ op 24 en 25 november. “Het is om geld in te zamelen voor de 100km run voor ‘Kom Op Tegen Kanker’”, zegt Pieter-Jan De Pauw.

Het vies beestje genaamd ‘kanker’ is iets dat vele levens verwoest, daarom is het ook goed dat er zoveel onderzoek naar wordt gedaan. Familie De Pauw wil daar graag een steentje in bijdragen. “Voor de 100km run tegen kanker moeten we geld inzamelen, daarom doen wij die pannenkoekenactie”, zegt Pieter-Jan De Pauw. “We hebben gekozen voor deze actie omdat er in onze familie een paar gevallen van kanker zijn. Onze grootvaders, grootmoeder én moeder hebben te maken gehad met kanker. Het duurde eigenlijk lang voordat iemand uit onze familie kanker kreeg, maar eenmaal dat het gebeurde volgde de rest op korte termijn toch snel.”

“Hij was altijd een sportieve man geweest, dus het idee is daaruit voortgekomen.”

Het idee om geld in te zamelen voor een run kwam van de minst sportieve uit het gezin: “Dat kwam van Lomme”, zegt papa Geert. “Ze is altijd een fervente basketter geweest en dacht aan mijn vader die overleden was aan kanker. Hij was altijd een redelijk sportieve man geweest, dus het idee is daaruit voortgekomen. Het concept van de 100km is wel leuk omdat het de bedoeling is dat de eerste start en na 10km gaat de tweede loper meelopen met de eerste, na 20km loopt de derde loper mee en je eindigt dan samen aan de finish. Dat was wel een heel leuk concept vonden we.” Het trainen voor de run verloopt goed volgens Pieter-Jan “Papa en ik trainen veel en de verdeling is er ook al: Fleur doet de eerste 10km, Lomme vanaf 20 km en dan valt er nog te bekijken wie de 30 of de 40km doet. Voor Fleur zal het lastig zijn omdat zij een basketter is”, aldus Pieter-Jan. “Ik zit op kot in Gent en dan ga ik twee keer per week gewoon in Gent lopen”, vertelt Fleur, “of ik ga naar de fitness lopen om mij stapje per stapje voor te bereiden om die 10 km te behalen.”

meerdere acties

Naast de pannenkoekenactie zijn er nog andere acties van het gezin. Zo zullen ze naast de pannenkoeken ook nog lippenbalsems verkopen:”Omdat de winter eraan komt, leek ons dat een goed idee”, zegt Pieter-Jan. “Er zullen ook extra acties komen en de mensen kunnen ons altijd bereiken op onze Facebookpagina, ‘Pauwkes for Life’. Daar kunnen ze doorklikken naar onze pagina op de site van de 100km run van Kom Op Tegen Kanker. Daar vinden ze meer informatie over waarom we meedoen, over onszelf,…” Om de pannenkoeken of lippenbalsem te bestellen moet je een mail sturen naar pauwkesforlife@gmail.com: “Je geeft je adres door en als het binnen de perken is, dan brengen we het aan huis. We gaan geen leveringen doen aan bv. de kust omdat het niet haalbaar is. Zolang het maar dicht bij Wetteren is, is het geen probleem”, vertelt Geert. “Momenteel hebben we via stortingen op twee weken al €160 ingezameld. Je kan dat via de site doen van Kom Op Tegen Kanker en dat is fiscaal aftrekbaar. En we zitten ook aan een verkoop van 700 pannenkoeken dus dat zit ook goed. In totaal moeten we minstens €2500 inzamelen om te kunnen meedoen aan de run, maar dat mag geen probleem zijn. We willen meer ophalen.” Aldus een hoopvolle Geert De Pauw.

De pannenkoeken kunnen ook geleverd worden in de studio op 24 en 25 november en daar worden opgehaald.

Beluister hieronder het interview:

Laatst gespeeld op Accent

04:37
cover of KEANE with Crystal Ball

KEANE

Crystal Ball
04:34
cover of ALOK , ELLA EYRE , KENNY DOPE & NEVER DULL with Deep Down

ALOK , ELLA EYRE , KENNY DOPE & NEVER DULL

Deep Down
04:31
cover of IMAGINE DRAGONS with Eyes Closed

IMAGINE DRAGONS

Eyes Closed
04:29
cover of SERA with Best Friend

SERA

Best Friend
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.