Polbroek wordt sportpark

Johan Van Bever
21 maart 2021 - 11:50
Polbroek wordt sportpark

De gemeente Sint-Lievens-Houtem wil op de site Polbroek een sport- en recreatiepark inrichten. Daar komen ook padelterreinen. Hierdoor komen er geen padelterreinen op het voormalige voetbalveld van VK Letterhoutem.

Momenteel liggen er al petanqueterreinen en tennisvelden op Polbroek. Op het naastgelegen braakliggend perceel worden nu tal van andere sportmogelijkheden gepland. Het wordt een PPS project, een samenwerking met de private partner Q Shift. Die zal er de padelterreinen aanleggen en een sportbar bouwen en uitbaten. Daarnaast zorgt de gemeente voor een sportkooi, een Finse piste, een buitenfitness, een beachvolleybalterrein en een volwaardige speeltuin.

Q Shift is eigenaar van het vroegere voetbalterrein van Letterhoutem en wou daar padelterreinen aanleggen. Door de samenwerking met de gemeente komen die nu op Polbroek. Door een ruil van gronden denkt de gemeente er aan om in Letterhoutem een BMX-parcours aan te leggen. Voor de tennisterreinen op Polbroek verandert er niets.

De padelterreinen zullen tegen de komende zomervakantie in gebruik genomen kunnen worden. Voor de sportbar is het wachten tot volgend jaar. Hiervoor moet eerst nog de bouwvergunning aangevraagd en toegekend worden.

Laatst gespeeld op Accent

07:36
cover of WALK THE MOON with Shut Up And Dance

WALK THE MOON

Shut Up And Dance
07:33
cover of AFROJACK & JAMES ARTHUR with Lose You

AFROJACK & JAMES ARTHUR

Lose You
07:29
cover of CELESTE with Stop This Flame

CELESTE

Stop This Flame
07:25
cover of RIHANNA with Lift Me Up

RIHANNA

Lift Me Up
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.