Polbroek wordt sportpark

21 maart 2021 - 11:50 | auteur: Johan Van Bever

De gemeente Sint-Lievens-Houtem wil op de site Polbroek een sport- en recreatiepark inrichten. Daar komen ook padelterreinen. Hierdoor komen er geen padelterreinen op het voormalige voetbalveld van VK Letterhoutem.

Momenteel liggen er al petanqueterreinen en tennisvelden op Polbroek. Op het naastgelegen braakliggend perceel worden nu tal van andere sportmogelijkheden gepland. Het wordt een PPS project, een samenwerking met de private partner Q Shift. Die zal er de padelterreinen aanleggen en een sportbar bouwen en uitbaten. Daarnaast zorgt de gemeente voor een sportkooi, een Finse piste, een buitenfitness, een beachvolleybalterrein en een volwaardige speeltuin.

Q Shift is eigenaar van het vroegere voetbalterrein van Letterhoutem en wou daar padelterreinen aanleggen. Door de samenwerking met de gemeente komen die nu op Polbroek. Door een ruil van gronden denkt de gemeente er aan om in Letterhoutem een BMX-parcours aan te leggen. Voor de tennisterreinen op Polbroek verandert er niets.

De padelterreinen zullen tegen de komende zomervakantie in gebruik genomen kunnen worden. Voor de sportbar is het wachten tot volgend jaar. Hiervoor moet eerst nog de bouwvergunning aangevraagd en toegekend worden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Robert Palmer

Best of both worlds
11:25

Talking Heads

And she was
11:22

BELLE PEREZ

Que Viva La Vida (Chiquitan)
11:17

Bon Jovi

Thank you for loving me
11:14

Nils Van Zandt

Trumpet sound
Bekijk meer platen