Politie treedt op tegen illegale tuning-events

5 mei 2021 - 12:41 | auteur: Johan Van Bever

De lokale politie heeft in Wetteren een actie gevoerd tegen illegale tuning-events. Ook de straatraces worden nauwlettend in de gaten gehouden.

De voorbije weken kreeg de politie verschillende overlastmeldingen, veroorzaakt door getunede wagens op illegale ’tuning events’. Vooral de parking aan het Frunpark in Wetteren was een geliefkoosde locatie om dergelijke niet-aangevraagde ‘events’ te organiseren. Verschillende overtreders werden onmiddellijk geverbaliseerd maar het overlastprobleem bleef aanhouden en het aantal personen en voertuigen op deze bijeenkomsten bleef toenemen.

De politie besloot een gecoördineerde actie te houden. Daarbij werden tientallen voertuigen onderworpen aan een grondige controle met aansluitend alcohol- en drugstesten bij de bestuurders. Er werden verschillende overtredingen vastgesteld, zoals inbreuken op de technische eisen, overschrijden van de geluidslimieten en positieve alcohol- en drugsanalyses. Ook werden verschillende Covid-inbreuken vastgesteld.

Dergelijke politiecontroles zullen in de komende weken en maanden herhaald worden. Vorige week kreeg de politie ook een twee meldingen van staatraces in het centrum van Wetteren. Ook deze vorm van verkeersonveilig gedrag zal niet getolereerd worden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Axelle Red

A T√Ętons
06:35

Rocky Burnette

Tired Of Toein' The Line
06:33

Maksim

Alleen met mij
06:29

Doe Maar

1 Nacht Alleen
06:26

Michael Zager Band

Let's All Chant
Bekijk meer platen