Politie treedt op tegen illegale tuning-events

Johan Van Bever
5 mei 2021 - 12:41
Politie treedt op tegen illegale tuning-events

De lokale politie heeft in Wetteren een actie gevoerd tegen illegale tuning-events. Ook de straatraces worden nauwlettend in de gaten gehouden.

De voorbije weken kreeg de politie verschillende overlastmeldingen, veroorzaakt door getunede wagens op illegale ‘tuning events’. Vooral de parking aan het Frunpark in Wetteren was een geliefkoosde locatie om dergelijke niet-aangevraagde ‘events’ te organiseren. Verschillende overtreders werden onmiddellijk geverbaliseerd maar het overlastprobleem bleef aanhouden en het aantal personen en voertuigen op deze bijeenkomsten bleef toenemen.

De politie besloot een gecoördineerde actie te houden. Daarbij werden tientallen voertuigen onderworpen aan een grondige controle met aansluitend alcohol- en drugstesten bij de bestuurders. Er werden verschillende overtredingen vastgesteld, zoals inbreuken op de technische eisen, overschrijden van de geluidslimieten en positieve alcohol- en drugsanalyses. Ook werden verschillende Covid-inbreuken vastgesteld.

Dergelijke politiecontroles zullen in de komende weken en maanden herhaald worden. Vorige week kreeg de politie ook een twee meldingen van staatraces in het centrum van Wetteren. Ook deze vorm van verkeersonveilig gedrag zal niet getolereerd worden.

Laatst gespeeld op Accent

06:52
cover of ADELE with Hello

ADELE

Hello
06:47
cover of LIMP BIZKIT with Take A Look Around

LIMP BIZKIT

Take A Look Around
06:44
cover of KOFI SANOBA with Famemba

KOFI SANOBA

Famemba
06:40
cover of PITBULL, JENNIFER LOPEZ,  CLÁUDIA LEITTE with We Are One (Ole Ola)

PITBULL, JENNIFER LOPEZ, CLÁUDIA LEITTE

We Are One (Ole Ola)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.