Politie verdedigt aanpak bij overval koppeltje

Gepost door Johan Van Bever op 18 maart 2021 - 17:14

De Gentse korpschef Filip Rasschaert reageert op de heisa die ontstaan is na een tussenkomst van de politie op de Korenlei in Gent. Daar werd een koppeltje beroofd en in elkaar geslagen. dank zij getuigen kon de politie de verdachten snel inrekenen en de buit terugvinden.

8 ouders dienen nu een klacht in nadat hun minderjarige kinderen gearresteerd en naakt gefouilleerd zouden zijn. Volgens de ouders waren hun kinderen slechts omstaanders en werden ze onterecht en buiten proportie aangepakt. De korpschef wil in de eerste plaats het geweld tegen de slachtoffers veroordelen, hen steunen en een goed herstel toewensen van wat ze meegemaakt hebben. Over de feiten zelf wil de politie niet communiceren maar hij hoopt dat de ouders van de slachtoffers even veel aandacht krijgen dan de ouders van de jongeren die opgepakt werden.

Volgens de korpschef werd er correct gehandeld. Minderjarigen worden tegenwoordig beschermd in het afleggen van verklaringen zonder het bijzijn van een advocaat. Hierdoor duurt het ook langer voor de politie om te achterhalen wie wat gedaan heeft en worden de termijnen voor het afnemen van alle verklaringen met de advocaten dus veel langer. Bijgevolg moeten ze altijd mee naar het politiebureau.

Best worden mensen niet uitgekleed om te weten of ze gevaarlijke voorwerpen bij hebben, maar als men het niet doet is de kans groot dat er ernstige incidenten zullen zijn. Mensen steken hun cel in brand, snijden hun pols over met kleine voorwerpen, nemen drugs of andere zaken in of plegen zelfs zelfmoord in de cel.En dan zijn de problemen nog groter.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

RAFFA FL

Ritmo
08:13

OFENBACH & SVEA

Body Talk-1
08:08

DJ SNAKE, ALUNAGEORGE

You Know You Like It
08:05

SAM SMITH

I'm Not Here To Make Friends
07:57

DOMBRESKY

Irly (i Really Love You)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.