Schellebelle Potjesmarkt: “Heen & Weer bier, optredens en vooral veel sfeer bij taverne ‘t Veer”

Fabian Tack
31 mei 2018 - 1:00
Schellebelle Potjesmarkt: “Heen & Weer bier, optredens en vooral veel sfeer bij taverne ‘t Veer”

Naar jaarlijkse traditie wordt het centrum van Schellebelle op de tweede zondag na Pinksteren omgetoverd tot een Potjesmarkt. Dit jaar is dat dus vanaf 2 juni 2018. De komst van de Potjesmarkt brengt ook tal van andere activiteiten met zich mee. Ook taverne ’t Veer in Schellebelle opent extra lang haar deuren tijdens het weekend. Uitbaatster Lulu Jagt maakt je warm voor wat zijn in petto heeft: “Bij ’t Veer is er altijd veel sfeer!”

Op de potjesmarkt worden, hoe kan het ook anders, potjes verkocht. Echter niet zomaar potjes: het gaat om aarden potjes met een eeuwenoude traditie. Handelaars meerden aan bij de kade van Schellebelle met hun voedingswaren in dit aardewerk. Met de komst van metalen potten, nam het gebruik ervan af, tot ze enkel nog een folkloristische waarde hadden. “Elk jaar is er een ander kleur van potjes. Vorig jaar heb ik mijn eerste set gekocht, en dat gaan we dit jaar weer halen. Het is wel lekker druk op de potjesmarkt. Voor ons is het hard werken, maar ook amuseren.”

Heen & Weer bier

Taverne ’t Veer opent zijn deuren al vanaf vrijdagavond. “Officieel start de Potjesmarkt op zaterdag, maar bij ons is iedereen al welkom van vrijdagavond. Dan komen de meeste mensen al een beetje in de sfeer van de Potjesmarkt. Dan serveren wij 132 soorten bier, veel daarvan lokaal. Ook ons eigen Heen & Weer bier, dat we vorig jaar op de Potjesmarkt hebben gelanceerd, zullen we serveren. Het bestaat nu een jaar en is een groot succes. Dit jaar brengen we opnieuw een biertje uit, maar ik weet niet of het al zal lukken voor de Potjesmarkt. Dat valt nog af te wachten.”

Sfeer

Lulu heeft grootse plannen om haar café op te luisteren tijdens de markt. “Op zaterdag en maandag doen we een barbecue. Zondag is een optreden van ‘De Lady Belles’, en maandag komt Combello. De Lady Belles komen in première naar Schellebelle. Ze hebben wel al een keer een optreden gedaan, maar dat was eerder een oefening. De Lady Belles zijn allemaal dames van Schellebelle en ze zingen heel erg goed! Combello is ook een plaatselijke muzikantengroep, en die zijn gewoon de top.”

Het volledige interview kan u nier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

14:53
cover of GEORGE MICHAEL with Fastlove

GEORGE MICHAEL

Fastlove
14:50
cover of TINO MARTIN & ANOUK with Voor Je ‘t Weet

TINO MARTIN & ANOUK

Voor Je ‘t Weet
14:46
cover of SAMANTHA FOX with Nothing

SAMANTHA FOX

Nothing's Gonna Stop Me Now
14:43
cover of SIA FEATURING CHAKA KHAN AND MISSY ELLIOTT with Immortal Queen

SIA FEATURING CHAKA KHAN AND MISSY ELLIOTT

Immortal Queen
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.