Prins Carnaval zal in Wetteren voor een spetterend carnavalsfeest zorgen: “We gaan er een topfeestje van maken!”

Gepost door Fabian Tack op 23 februari 2019 - 15:09

Het is weer zover, carnaval in Wetteren is begonnen en zal ook dit jaar voor een groot feest zorgen. Lorenzo is voor de eerste keer Prins Carnaval en heeft er duidelijk zin in. “Het zullen enkele vermoeiende dagen worden, maar het belangrijkste is dat we ons gaan amuseren.”

Lorenzo is al van kleins af aan geïnteresseerd in het carnavalsgebeuren. “Toen ik drie jaar geleden in Wetteren toekwam, voelde ik dat de kriebels voor carnaval nog meer groeiden. Ik vroeg me af hoe het zou zijn om voor Prins Carnaval te gaan, en heb me dan ook kandidaat gesteld.”

Hij werd dan ook met een grote voorsprong verkozen: in totaal haalde Lorenzo 422 stemmen. “Ik had het zeker niet gedacht. Ik heb wel veel campagne gevoerd, zoals flyers uitdelen en uitgaan om te promoten. Het vele uitgaan was wel lastig, zeker om te combineren met mijn werk. Maar ik ben blij dat ik het gehaald heb.”

Wetteren staat bekend als een carnavalsgemeente, met toch wel wat concurrentie van Lede en Aalst. Toch zijn er dit jaar twee nieuwe groepen die meedoen met het carnaval, een bewijs dat Wetteren wel populair blijft. Er staat dan ook veel op de planning. “Vrijdagavond begint het carnaval. traditioneel is dat met een ceremonie waarbij de burgemeester de sleutel van de stad afgeeft aan Prins Carnaval. Daarna begint het eerste feestje om goed te starten. Zaterdag is het kindercarnaval, gevolgd door het verkleedbal. Op zondag is er dan de stoet die uit twee delen bestaat, eerst de reclamestoet en daarna de grote stoet. Er zullen 18 wagens zijn en 2 prinsenwagens. Maandag gaan we dan op bezoek in de rusthuizen. Dit jaar gaan we niet langer in een, maar in alle rusthuizen op bezoek. Zo kan iedereen meefeesten.”

Op maandagavond is er dan de poppenverbranding, wat het einde van het carnaval betekent. Uiteraard is er daarna nog een klein feestje, maar dan is het voor Wetteren tijd om afscheid te nemen van haar Prins Carnaval.

Herbeluister hier het interview met Prins Carnaval Lorenzo

Ook Radio Accent zal op het carnaval te vinden zijn! Joery Vergeylen zal met zijn hippe ‘praalwagen’ meerijden in de reclamestoet op zondag en echte authentieke carnavalmuziek spelen. Voor de kindjes zal hij snoep rondgooien, voor de volwassenen flyers. Dat mag je dus zeker niet missen!

Tekst: Maarten Bockstaele

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

TINNE OLTMANS

Wat Je Doet Met Mij
21:07

BINGO PLAYERS, FAR EAST MOVEMENT

Get Up (Rattle)
21:04

KALUSH

Stefania
21:01

ELIZA ROSE

B.O.T.A. (Baddest Of Them All)
20:58

SELAH SUE

Pills
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.