Luister Live

Project Fortstraat 14: “Een combinatie van schilderijen, fotografie en muziek”

4 juli 2018 - 13:56

Van 7 juli tot 15 juli gooit atelier Gicaro opnieuw de deuren open. Guido Van Elsen organiseert er samen met zijn vrouw Caroline Van der Straeten, Jan Van Den Abbeele en Mathias Spriet Project Fortstraat 14: “Tentoonstelling klinkt zo saai, het is meer dan naar werkjes kijken, er zit ook een muzikaal verhaal aan.” 

In 2010 ontstond het atelier Gicaro van Guido en Caroline: “Het is een samenvoeging van onze naam. Het is de derde keer dat we iets organiseren. Bedoeling is dat mensen in ongedwongen sfeer kunnen genieten van kunst, we hebben dus niet de ambitie om er een galerij van te maken. Na vijf jaar zijn we opnieuw klaar voor een project.” De kunstenaars hebben een concept uitgewerkt waarbij verschillende kunstvormen aan bod komen. Mathias Spriet is een graficus die zijn werk zal tentoonstellen, Caroline Van der Straeten zal schilderijen tonen en foto’s die bewerkt zijn in photoshop, Jan Van den Abbeele heeft werk gemaakt waarbij hij zijn muziek verwerkt in fotografie en tot slot zal ikzelf schilderijen tonen op verschillende dragers,” vertelt Guido.

De opening vindt plaats op 7 juli om 17u waarbij Red Marbles voor de muzikale noot zullen zorgen. Red Marbles is eigenlijk akoestische troubadour muziek. En op 15 juli wordt er afgesloten met MASDA en Fungus in Mugs. “Daar zit zowat donkere melancholie in, het is experimentele muziek. ” Daarnaast wordt er ook een bar voorzien om iets te drinken. Het Wetterse biertje Uitzet en de Geuze van de streek rond Asse zullen aanwezig zijn. “Ik moet de mensen dat bier leren kennen,” besluit Guido.

Herbeluister het interview:

Meer info via de Facebookpagina

 

 

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

William Pitt

City lights
12:18

Elton John

Cold heart (met Dua Lipa)
12:15

Sade

Paradise
12:11

Simple Minds

Glittering Prize
12:05

Ed Sheeran

Shivers