Provincie inventariseert bijenbestand

Johan Van Bever
18 mei 2020 - 15:16
Provincie inventariseert bijenbestand

De Provincie Oost-Vlaanderen bestelde bij Natuurpunt een inventarisatiestudie over de soorten wilde bijen in de provincie. De resultaten ervan worden verwerkt in het natuurbeleid van de Provincie.

Bijen vervullen een sleutelrol in de natuur. Ze zijn de belangrijkste bestuivers van wilde planten en ook van heel wat land- en tuinbouwgewassen. Behalve de gekende honingbij, leven er in België ook zo’n 400-tal soorten wilde bijen. Hun aantallen gaan de laatste jaren sterk achteruit.  De provincie wil haar kennis over wilde bijen en hommels vergoten.

Het onderzoek wordt door medewerkers van Natuurpunt uitgevoerd in twee Oost-Vlaamse natuurgebieden met een verschillend profiel. Het Kloosterbos in Wachtebeke is een klassiek historisch oud bos van zo’n 100 hectare. Het natuurdomein Drooghout in Oosterzele omvat 33 hectare valleigebied, waarvan de helft bosgebied is en de andere helft van de oppervlakte uit bloemenrijk grasland en ruigte bestaat.

Met de verworven kennis gaat de Provincie aan de slag in haar natuurbeheerplannen. Er komen meer maatregelen die de wilde bijen ten goede komen en noodzakelijk zijn voor het behoud, herstel en voortbestaan van deze belangrijke beestjes. De Provincie Oost-Vlaanderen beheert op haar grondgebied een vijftiental natuur- en bosgebieden, groot en klein, in totaal goed voor zo’n 800 hectare.

Laatst gespeeld op Accent

02:05
cover of THE HOUSE KEEPERS with Go Down

THE HOUSE KEEPERS

Go Down
02:02
cover of GRAMOPHONEDZIE with Why Don

GRAMOPHONEDZIE

Why Don't You
02:00
cover of TIËSTO, RUDIMENTAL & ABSOLUTELY with Waterslides

TIËSTO, RUDIMENTAL & ABSOLUTELY

Waterslides
01:54
cover of WESTBAM with The Mayday Anthem

WESTBAM

The Mayday Anthem
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.