Luister Live

Red Marbles brengt haar eerste album uit: “Samen verwezenlijken we wat we alleen niet kunnen”

20 april 2019 - 16:29

Red Marbles begon drie jaar geleden als een akoestisch zijproject, maar daar bleef het niet bij. Jan en Matthias, de twee bandleden, stelden op 13 april hun liedjes live voor in de studio van Radio Accent. “We zijn heel tevreden over het resultaat. H=et album laat zien wie we zijn en wat we doen en daar halen we veel voldoening uit.”

Drie jaar geleden waren Jan en Matthias samengekomen om een paar stukjes samen te spelen. Bij kleine stukjes bleef het echter niet, want al snel werden die stukjes echte songs. “Jan had de apparatuur voor handen om opnames te beginnen maken. We zijn dan snel begonnen met opnemen, zodat we de songs een plekje konden geven en ze zeker niet zouden kwijtraken.”

Jan en Matthias hebben beiden naast Red Marbles ook een eigen band. Red Marbles is een band waar ze de songs maken die ze in hun eigen band niet kunnen. “We kennen elkaar heel goed en daardoor kunnen we alles op een heel natuurlijke manier laten samenkomen. Natuurlijk vind je soms wel een invloed van onze eigen bands, dat is onvermijdelijk, maar dan geven we die invloed ook een eigen plekje. Alles vloeit altijd mooi samen.”

Het live-optreden in de studio was het eerste optreden van de band, we kunnen dus zeker spreken van een primeur.

Herbeluister hier het volledige interview

En luister hier naar de nieuwste liedjes van Red Marbles! In volgorde ‘Shoot a strike’, ‘Suffer for me’ en ‘As long you stay for the night to come’.

Tekst – Maarten Bockstaele

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Coldplay

Speed of sound
23:45

Kylie Minogue

A second to midnight (met Years & Years)
23:42

Billy Paul

Only the strong survive
23:38

Moloko

Sing it back
23:35

Kid Cudi - Day 'n' nite (old b club)