Restauratieprojecten in Gent en Wippelgem

Gepost door Johan Van Bever op 2 mei 2022 - 9:56

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor enkele restauratieprojecten in Oost-Vlaanderen.

De voormalige boerderij van het psychiatrisch centrum Dr. Guislain in Gent wordt gerestaureerd. De gevels, het schrijnwerk en het interieur zijn in een slechte bouwfysische staat. De metselwerken en het schrijnwerk worden hersteld. Aan de binnenkant worden de troggewelven hersteld net als het binnenschrijnwerk. Na restauratie zal de benedenverdieping van het gebouw gebruikt worden als vergaderzalen en personeelsruimtes. Op de eerste verdieping zullen gasten kunnen verblijven. Voor de restauratie is een premie van 383.420,11 euro toegekend.

Villa Berteloot in Gent wordt gerestaureerd en aangepast aan de huidige energienormen. Hierbij wordt het buitenschrijnwerk hersteld en waar nodig vernieuwd. Na deze eerste restauratiefase volgt de restauratie van het dak en het interieur. Voor de restauratiewerken is een premie van 100.000 euro toegekend. Villa Berteloot is een uitzonderlijke villa uit 1929 van de bekende Gentse architect Geo Henderick. Het is een monumentale villa in decoratieve baksteenarchitectuur aansluitend bij de Amsterdamse School. De omringende tuin is afgesloten door ijzeren art-decohekken op bakstenen muurtje.

De serre van het kasteel van Wippelgem is in bijzonder slechte bouwfysische toestand. Tijdens een eerste restauratiefase wordt de beschermde druivenserre wind- en waterdicht gemaakt. Na deze casco-restauratie volgt de interieurrestauratie. Voor de restauratiewerken is een premie van 150.000 euro toegekend. Het kasteel van Wippelgem is een stijlvol en goed bewaard kasteel met U-vormige aanleg wederopgebouwd aan het einde van de 19e eeuw in aangepaste neoclassicistische stijl. Deze plek is al sinds de 14e eeuw een kasteelsite.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DOM DOLLA FEAT. CLEMENTINE DOUGLAS

Miracle Maker
20:03

ABBA

Don't Shut Me Down (Clones Remix)
20:00

KORMAK

Give It To Me
19:56

DAMELO

How We Do It
19:51

Tiësto

Lethal Industry (Maddix Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.