Réveil op 1 november: “Wake met lantaarns, kaarsen en muziek van Senne Guns & Jelle Lauwers”

Fabian Tack
23 oktober 2017 - 15:18
Réveil op 1 november: “Wake met lantaarns, kaarsen en muziek van Senne Guns & Jelle Lauwers”

Binnenkort is het weer tijd om de doden te herdenken. De gemeente Wetteren organiseert daarom op 1 november Réveil. Coördinator voor toerisme en cultuur Tijl De Bock kwam meer vertellen over het evenement tijdens De Kwetteraars. “Intieme muziek op het kerkhof om samen het verdriet te verwerken.” 

Réveil is een evenement dat georganiseerd wordt door de vrijetijdsdienst van Wetteren. “Réveil heeft  zijn oorsprong gevonden in Deerlijk.  Daar waren veel jonge mensen op korte tijd ook jonge mensen verloren.  Ze zochten een andere manier om de doden te herdenken. Zo ontstond het concept om met enkele woorden en muzikale noten samen het verdriet te verwerken op het kerkhof.” Het evenement is dus zeker niet nieuw.  “In België organiseer één op vier gemeenten een Réveil. Voor Wetteren is het de derde editie.”

Dit jaar verwelkomt het event ook mooie artiesten. ” We wilden de artiesten ook Wetters houden dus de zoektocht was niet evident. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Senne Guns en Jelle Lauwers. Ze maken intieme Nederlandstalige muziek. Het zijn songwriters die teksten maken waarbij je kan stil staan en erover kan nadenken,” legt Tijl De Bock uit. Verder zal ook het gesproken woord een plaats krijgen op Réveil. “Er zullen verhalen verteld worden over bekende Wetteraars door een goede verteller.” Ook zal er veel sfeer te vinden zijn op het kerkhof.” We roepen op om lantaarn en kaarsen mee te brengen, zo zal het een echte wake worden met hopelijk evenveel of meer volk dan vorig jaar.”

Herbeluister het interview

Meer info via de Facebookpagina.

 

Laatst gespeeld op Accent

01:50
cover of JORDAN SUCKLEY with Will I

JORDAN SUCKLEY

Will I
01:44
cover of ARRAKIS with The Spice (Silent Breed Mix)

ARRAKIS

The Spice (Silent Breed Mix)
01:41
cover of DJ BART with Wanna Play House

DJ BART

Wanna Play House
01:38
cover of DONT BLINK with I

DONT BLINK

I'LL BE GONE
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.