Réveil op 1 november: “Wake met lantaarns, kaarsen en muziek van Senne Guns & Jelle Lauwers”

23 oktober 2017 - 15:18 | auteur: Fabian Tack

Binnenkort is het weer tijd om de doden te herdenken. De gemeente Wetteren organiseert daarom op 1 november Réveil. Coördinator voor toerisme en cultuur Tijl De Bock kwam meer vertellen over het evenement tijdens De Kwetteraars. “Intieme muziek op het kerkhof om samen het verdriet te verwerken.” 

Réveil is een evenement dat georganiseerd wordt door de vrijetijdsdienst van Wetteren. “Réveil heeft  zijn oorsprong gevonden in Deerlijk.  Daar waren veel jonge mensen op korte tijd ook jonge mensen verloren.  Ze zochten een andere manier om de doden te herdenken. Zo ontstond het concept om met enkele woorden en muzikale noten samen het verdriet te verwerken op het kerkhof.” Het evenement is dus zeker niet nieuw.  “In België organiseer één op vier gemeenten een Réveil. Voor Wetteren is het de derde editie.”

Dit jaar verwelkomt het event ook mooie artiesten. ” We wilden de artiesten ook Wetters houden dus de zoektocht was niet evident. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Senne Guns en Jelle Lauwers. Ze maken intieme Nederlandstalige muziek. Het zijn songwriters die teksten maken waarbij je kan stil staan en erover kan nadenken,” legt Tijl De Bock uit. Verder zal ook het gesproken woord een plaats krijgen op Réveil. “Er zullen verhalen verteld worden over bekende Wetteraars door een goede verteller.” Ook zal er veel sfeer te vinden zijn op het kerkhof.” We roepen op om lantaarn en kaarsen mee te brengen, zo zal het een echte wake worden met hopelijk evenveel of meer volk dan vorig jaar.”

Herbeluister het interview

Meer info via de Facebookpagina.

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

THE KID LAROI

Without You
20:17

TATE MCRAE

She's All I Wanna Be
20:14

ALEX GAUDINO, CRYSTAL WATERS

Destination Calabria
20:10

JAAP REESEMA

Mijn Kleine Presidentje
20:07

KATE BUSH

Running Up That Hill (Craig Knight Remix)
Bekijk meer platen