RFC Wetteren Dames start sterk: ‘Top vijf is haalbaar’

Gepost door Fabian Tack op 23 november 2016 - 20:36

De dames van Royal Football Club Wetteren zijn bijna een halfjaar bezig in derde provinciale.  Tijdens de Kwetteraars maakten initiatiefneemsters Emi en Jasmien de balans op. “In het begin waren we met veertien, vandaag met drieëntwintig.”

In juli waren ze nog op zoek naar een doelvrouw maar die hebben ze in tussentijd gevonden “Ja tijdens de proefdagen kwam Jolien meespelen en we vroegen wie het zou zien zitten om in de goal te staan en zij vond dat wel leuk. Ze had op school ook al in de goal gestaan maar verder had ze nog geen enkele ervaring”

En tijdens die proefdagen kwamen er heel wat vrouwen langs. “Toen we de eerste keer op bezoek kwamen in de studio waren met veertien in onze ploeg, vandaag zijn we met drieëntwintig . We hebben dan ook de inschrijvingen moeten stopzetten omdat we anders niet genoeg speelkansen aan iedereen kunnen bieden. ” Er is veel verscheidenheid in de kern. “De jongste is vorige week veertien geworden en mag sindsdien ook matchen spelen. Onze oudste dame is rond de veertig. Wel leuk om zo’n gevarieerde kern te hebben.”

De competitie loopt met al dat talent zeer goed. “We spelen in derde provinciale. Die is opgedeeld in een A en een B groep. Wij zijn opgedeeld in de B maar aangezien er te weinig ploegen zijn, spelen we nog een extra competitie om extra matchen te kunnen spelen bij de derde provinciale A\B bis reeks.”

Bovendien is er zeker een positieve evolutie te merken. “Er spelen meisjes mee die nog nooit voetbal gespeeld hebben. Dan is het wel leuk om te zien op trainingen en in matchen dat we goed vorderen. De trainer is zeker en vast tevreden.” Al zijn die trainingen ook wel intensief. “We trainen op maandag en donderdag. Op vrijdag is er match. Op donderdag is de training iets rustiger om te kunnen voorbereiden op de match van de dag nadien. Gelukkig hebben we een grote kern waardoor we kunnen roteren.”

De steun van buitenaf begint ook te komen voor de dames van RFC. “Er komt ongeveer een vijftiental supporters elke match langs. Vooral ouders of familieleden van meisjes die bij ons spelen maar we zien ook dat de supportersclub van RFC Wetteren, club 95 interesse toont en af en toe onze matchen komt bijwonen.”

Wie ook eens wil supporten voor de meisjes kan op 2 december gaan kijken op de Massemsesteenweg 56A. “We spelen dan thuis tegen Kluisbergen, een ploeg die momenteel laatste staat.”

Herbeluister hieronder het interview.

Benieuwd naar de matchen en resultaten? Check dan zeker de facebookpagina. 

Interview en foto: Joery Vergeylen, tekst: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BACKSTREET BOYS

Everybody
03:04

MAKSIM

Zonder Mij
03:01

JENGI

Bel Mercy
02:57

DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE & KIM LOAIZA

Fuego
02:54

STROMAE

Mon Amour
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.