Scheldevallei wordt Nationaal Park?

12 januari 2022 - 15:25 | auteur: Johan Van Bever

De Scheldevallei is geselecteerd als kandidaat-Nationaal Park Vlaanderen. Scheldevallei bevat onder meer de Kalkense Meersen en Wetteren, Laarne en Wichelen.


Vlaams ministers Diependaele en Demir startten vorig jaar de zoektocht naar 4 Nationale Parken Vlaanderen die ze de komende jaren wil oprichten. De Vlaamse parken moeten de prachtige natuur en het uniek erfgoed dat Vlaanderen rijk is in de kijker zetten.


In september dienden 10 gebiedscoalities een kandidatuur in voor erkenning tot Nationaal Park Vlaanderen. Een onafhankelijke jury ging aan de slag om te beoordelen of de kandidaturen aan alle voorwaarden voldoen. Het resultaat daarvan is dat de kandidatuur van de Scheldevallei, samen met vijf andere geselecteerde kandidaten, doorgaat naar de volgende ronde.


De deelnemende gemeenten in de Scheldevallei worden nu begeleid in de opmaak van een masterplan, dat in het voorjaar 2023 moet leiden tot een finale keuze. Scheldevallei is gesitueerd in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen en bevat de gemeenten Berlare, Boom, Bornem, Buggenhout, Dendermonde, Destelbergen, Gent, Hamme, Hemiksem, Kruibeke, Laarne, Lebbeke, Lokeren, Niel, Puurs-Sint-Amands, Rumst, Schelle, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Willebroek en Zele.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

EMINEM

The Way I Am
02:53

Ă–WNBOSS

Move Your Body
02:50

ALAN WALKER, AVA MAX

Alone, Pt. II
02:48

ONEREPUBLIC

Sunshine
02:43

ROUTE 94, JESS GLYNNE

My Love
Bekijk meer platen