Scheldevallei wordt Nationaal Park?

Gepost door Johan Van Bever op 12 januari 2022 - 15:25

De Scheldevallei is geselecteerd als kandidaat-Nationaal Park Vlaanderen. Scheldevallei bevat onder meer de Kalkense Meersen en Wetteren, Laarne en Wichelen.


Vlaams ministers Diependaele en Demir startten vorig jaar de zoektocht naar 4 Nationale Parken Vlaanderen die ze de komende jaren wil oprichten. De Vlaamse parken moeten de prachtige natuur en het uniek erfgoed dat Vlaanderen rijk is in de kijker zetten.


In september dienden 10 gebiedscoalities een kandidatuur in voor erkenning tot Nationaal Park Vlaanderen. Een onafhankelijke jury ging aan de slag om te beoordelen of de kandidaturen aan alle voorwaarden voldoen. Het resultaat daarvan is dat de kandidatuur van de Scheldevallei, samen met vijf andere geselecteerde kandidaten, doorgaat naar de volgende ronde.


De deelnemende gemeenten in de Scheldevallei worden nu begeleid in de opmaak van een masterplan, dat in het voorjaar 2023 moet leiden tot een finale keuze. Scheldevallei is gesitueerd in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen en bevat de gemeenten Berlare, Boom, Bornem, Buggenhout, Dendermonde, Destelbergen, Gent, Hamme, Hemiksem, Kruibeke, Laarne, Lebbeke, Lokeren, Niel, Puurs-Sint-Amands, Rumst, Schelle, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Willebroek en Zele.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

LASGO

Out Of My Mind
13:02

NATHAN DAWE, ELLA HENDERSON

21 Reasons (Toyboy & Robin RMX)
13:00

REGIONIEUWS
12:56

CEELO GREEN

F**k You!
12:52

PINO D'ANGIO'

Ma Quale Idea
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.