Scheldevallei wordt Nationaal Park?

Johan Van Bever
12 januari 2022 - 15:25
Scheldevallei wordt Nationaal Park?

De Scheldevallei is geselecteerd als kandidaat-Nationaal Park Vlaanderen. Scheldevallei bevat onder meer de Kalkense Meersen en Wetteren, Laarne en Wichelen.


Vlaams ministers Diependaele en Demir startten vorig jaar de zoektocht naar 4 Nationale Parken Vlaanderen die ze de komende jaren wil oprichten. De Vlaamse parken moeten de prachtige natuur en het uniek erfgoed dat Vlaanderen rijk is in de kijker zetten.


In september dienden 10 gebiedscoalities een kandidatuur in voor erkenning tot Nationaal Park Vlaanderen. Een onafhankelijke jury ging aan de slag om te beoordelen of de kandidaturen aan alle voorwaarden voldoen. Het resultaat daarvan is dat de kandidatuur van de Scheldevallei, samen met vijf andere geselecteerde kandidaten, doorgaat naar de volgende ronde.


De deelnemende gemeenten in de Scheldevallei worden nu begeleid in de opmaak van een masterplan, dat in het voorjaar 2023 moet leiden tot een finale keuze. Scheldevallei is gesitueerd in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen en bevat de gemeenten Berlare, Boom, Bornem, Buggenhout, Dendermonde, Destelbergen, Gent, Hamme, Hemiksem, Kruibeke, Laarne, Lebbeke, Lokeren, Niel, Puurs-Sint-Amands, Rumst, Schelle, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Willebroek en Zele.

Laatst gespeeld op Accent

14:33
cover of GUSTAPH with Already Know

GUSTAPH

Already Know
14:30
cover of SHAMPOO with Trouble

SHAMPOO

Trouble
14:27
cover of PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ with I Believe In Love Again

PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ

I Believe In Love Again
14:24
cover of SCATMAN JOHN with Scatman

SCATMAN JOHN

Scatman's World
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.