Luister Live

Scheldevallei wordt Nationaal Park?

12 januari 2022 - 15:25

De Scheldevallei is geselecteerd als kandidaat-Nationaal Park Vlaanderen. Scheldevallei bevat onder meer de Kalkense Meersen en Wetteren, Laarne en Wichelen.


Vlaams ministers Diependaele en Demir startten vorig jaar de zoektocht naar 4 Nationale Parken Vlaanderen die ze de komende jaren wil oprichten. De Vlaamse parken moeten de prachtige natuur en het uniek erfgoed dat Vlaanderen rijk is in de kijker zetten.


In september dienden 10 gebiedscoalities een kandidatuur in voor erkenning tot Nationaal Park Vlaanderen. Een onafhankelijke jury ging aan de slag om te beoordelen of de kandidaturen aan alle voorwaarden voldoen. Het resultaat daarvan is dat de kandidatuur van de Scheldevallei, samen met vijf andere geselecteerde kandidaten, doorgaat naar de volgende ronde.


De deelnemende gemeenten in de Scheldevallei worden nu begeleid in de opmaak van een masterplan, dat in het voorjaar 2023 moet leiden tot een finale keuze. Scheldevallei is gesitueerd in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen en bevat de gemeenten Berlare, Boom, Bornem, Buggenhout, Dendermonde, Destelbergen, Gent, Hamme, Hemiksem, Kruibeke, Laarne, Lebbeke, Lokeren, Niel, Puurs-Sint-Amands, Rumst, Schelle, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Willebroek en Zele.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Gloria Estefan

Get On Your Feet
15:55

The Style Council

You're The Best Thing
15:51

Adele

Easy on me
15:48

Boz Scaggs

Lowdown
15:44

Stranglers

Always the sun