Schoonmakers protesteren tegen besparingen

Johan Van Bever
27 februari 2024 - 19:13
Schoonmakers protesteren tegen besparingen


Een coalitie van vakbonden en middenveldorganisaties voeren op woensdag 28 februari actie tegen de besparingen van Stad Gent op schoonmaak in scholen en musea. ‘De besparingen zorgen voor een veel te hoge werkdruk, de schoonmakers gaan eronderdoor’, aldus vakbondssecretaris Patrick Serlet (ABVV). Het actiecomité verzamelt woensdag handtekeningen van ouders, leerlingen en onderwijzend personeel aan Middenschool Het Spectrum. De actie wordt het startschot van een petitie gericht aan het stadsbestuur.

“We eisen een terugdraaiing van de besparingen, en willen een haalbare werkdruk voor alle schoonmakers die werken voor externe poetsfirma’s”, aldus de actievoerders. “Wij vragen aan het stadsbestuur om hun verantwoordelijkheid als overheid op te nemen en beter over het welzijn van het extern personeel te waken. Het stadsbestuur beloofde na een eerder gesprek bijsturingen, maar daar merkt het schoonmaakpersoneel voorlopig weinig van.”, klinkt het.

De groep wil met deze actie een beroep doen op de solidariteit van onderwijzend personeel en ouders van schoolgaande jeugd, en het brede publiek. 

Laatst gespeeld op Accent

01:01
cover of TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT with Adriana Said

TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT

Adriana Said
00:56
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
00:50
cover of HI-LO with CRESCENDO

HI-LO

CRESCENDO
00:48
cover of LOUD LUXURY AND HOOK N SLING with Afterparty

LOUD LUXURY AND HOOK N SLING

Afterparty
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.