Severien strijdvaardig na Boer zkt Vrouw: “Volgend jaar trek ik naar Duitsland, mijn nummer 1 qua liefde en werk”

Fabian Tack
23 november 2018 - 11:09
Severien strijdvaardig na Boer zkt Vrouw: “Volgend jaar trek ik naar Duitsland, mijn nummer 1 qua liefde en werk”

De Kalkense Severien was al na aflevering één de meest besproken vrouw van het nieuwe seizoen van Boer zkt Vrouw. Boer Jeroen was tijdens de speed dates meteen weg van ‘zijn’ Severien en koos haar op het einde dan ook zijn number one. Boer Jeroen en Severien, het leek voorbestemd te zijn maar de boer liet haar na de opnames toch in de kou staan. Severien blikt terug op deze moeilijke maanden van haar leven. “Eindelijk hoef ik geen glimlach op mijn gezicht te toveren wanneer mensen vragen hoe het gaat.” 

Toen Severien de oproep van Jeroen zag op televisie, was ze meteen nieuwsgierig naar de boer. “Ik heb lang getwijfeld om me in te schrijven maar ik wou Jeroen heel graag leren kennen en toen heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken. De brief op zich schrijven vond ze niet zo moeilijk.  “Maar ik heb wel heel lang getwijfeld om hem op te sturen want ik stond niet meteen te springen voor al die media-aandacht.” Die aandacht was er meteen nadat boer Jeroen op slag verliefd werd op haar na de eerste kennismaking, al was dat voor Severien niet zo duidelijk als voor de kijkers. “Ik weet wel dat ik dacht dat hij raar deed maar had niet door dat het voor mij was. Ik vond het al tof dat hij me daarna uitkoos als één van de dames om naar de speeddate te komen.

Favoriete

Samen met Jits en Joëlle trok Severien naar de Duitse boerderij van boer Jeroen maar ze ervoer geen problemen met de andere twee meisjes. “Ik heb nooit competitie ervaren want het draait bij iedereen om gevoelens. We hebben met de meisjes ook heel veel plezier gemaakt. Maar toen we met twee overbleven, mocht voor mij wel snel gedaan zijn.” Zelf bestempelde ze zich niet als favoriete. “Ik wou dat gevoel niet hebben want ik wou mezelf beschermen, vooral voor de camera’s.”

Tweede kans

Boer Jeroen koos uiteindelijk vroegtijdig voor Severien en de twee gingen samen op reis naar het Zwarte Woud. “De reis was fantastisch. We hadden eindelijk tijd voor ons twee en om elkaar beter leren kennen. Na de reis is hij mee naar België gekomen en heeft hij mijn ouders leren kennen.” Iets meer dan een week later, begin juli, trok Severien zelf terug naar Duitsland om er haar zomer door te brengen. “Ik ben echt met de intentie vertrokken om pas eind september terug te keren maar toen ik er net was, maakte hij snel duidelijk dat ik er niet gewenst was. In het begin dacht ik dat hij een slechte dag had maar ik kreeg ook geen knuffels meer… Voor mij was het een moeilijke situatie maar ik ben geen opgever en wilde het zeker een kans geven dus bleef ik mijn best doen.  Terwijl hij alleen maar deed alsof het nooit iets betekend had.” Severiens ouders zakten naar Duitsland af om Jeroens ouders te leren kennen tijdens hun reis. “Op de avond dat ze gingen aankomen zei hij: “Hier zijn je koffers en vertrek maar.” Toen ik terug thuis was, besefte ik het de eerste dagen totaal niet. Ik dacht dat hij ging bellen om zich te excuseren en dan zou ik zo dom geweest zijn om terug te keren. Ik zou hem nog een tweede kans gegeven hebben.”

Te stil

Maandenlang liet Jeroen niks van zich horen en negeerde hij Severien. “Tot op het moment dat hij wel contact moest hebben van VTM voor de opnames. Jeroen verandert ook steeds de reden van de breuk. De ene dag was ik te ambitieus, de andere dag te stil of te luid, ik geloof er niks meer van. Alleen blijf ik met zoveel vragen zitten…”

Witte paard

Voor Severien was de laatste aflevering een grote opluchting. “Eindelijk hoefde ik niet langer een glimlach op mijn gezicht te toveren. Na vier maanden zwijgen, kwam de waarheid aan het licht.” Maar Severien heeft geen spijt. “Ik zou me weer opnieuw inschrijven voor boer Jeroen als ik hem op tv zou zien en geen verdere info zou hebben. Al laat Severien het televisie daten nu voor wat het is: “Mijn prins op het witte paard zal ook wel zo passeren.”

En ze koestert alvast mooie dromen voor de toekomst. “Volgend jaar vertrek ik richting Duitsland. Misschien houdt er mij iemand in België, misschien doet er mij iemand vertrekken naar de andere kant van de wereld maar qua liefde en werk staat Duitsland op nummer één.”

Herbeluister hieronder het interview:

 

Laatst gespeeld op Accent

02:51
cover of CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT with Flying High

CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT

Flying High
02:49
cover of TALI with Fighter

TALI

Fighter
02:45
cover of PITBULL, MARC ANTHONY with Rain Over Me

PITBULL, MARC ANTHONY

Rain Over Me
02:41
cover of PURPLE DISCO MACHINE with Beat Of Your Heart

PURPLE DISCO MACHINE

Beat Of Your Heart
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.