Siertelers schenken bloemetjes van hoop in Zeveneken

Johan Van Bever
17 maart 2020 - 20:54
Siertelers schenken bloemetjes van hoop in Zeveneken

De siertelers hebben de rusthuisbewoners een bloemetje cadeau gedaan. In Oost-Vlaanderen gebeurde dat in Lochristi.

Zowel rusthuisbewoners als siertelers krijgen momenteel zeer zware klappen door de coronacrisis. Als teken van solidariteit schonken vijf lokale siertelers lentebloemen aan rusthuisbewoners in alle provincies van Vlaanderen. Zo wilden zij een bloemetje of plantje van hoop en vreugde geven aan een grote groep ouderen die door corona afgesloten zijn van bezoekers.

Siertelers verkopen normaal 40% van hun omzet tussen 15 maart en Moederdag, daar waar de totale omzet normaal 590 miljoen euro/jaar bedraagt. “De coronamaatregelen zijn absoluut noodzakelijk om de gezondheid van ons allen te beschermen, maar dit neemt niet weg dat de impact ervan op sommige groepen en sectoren zoals de sierteelt enorm zwaar weegt,” klinkt het bij Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond. “De prijs voor sommige teelten en bloemen is ronduit dramatisch gedaald en surplus producten moeten vernietigd worden”.

“Het is een eenvoudig gebaar, maar belangrijk om het gevoel van isolement en angst door corona te verzachten – zeker voor extra kwetsbare groepen zoals onze ouderen. Als we er in deze tijd ons goed door willen slaan dan moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid voor elkaar opnemen.”

In Lochristi werden de bloemen geschonken door Patrick Naudts uit Lochristi aan de bewoners van WZC Sint-Eligius in de Sint-Elooistraat in Zeveneken.

Laatst gespeeld op Accent

17:26
cover of ARSENAL with Melvin

ARSENAL

Melvin
17:22
cover of TIËSTO X MATHAME with Feel Your Ghost

TIËSTO X MATHAME

Feel Your Ghost
17:17
cover of JANET JACKSON with Nasty

JANET JACKSON

Nasty
17:14
cover of DJ MILANO FT. AMBER with Love is An Angel

DJ MILANO FT. AMBER

Love is An Angel
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.