Sint-Lievens-Houtem: Belaging blijft nazinderen

Johan Van Bever
1 mei 2021 - 16:57
Sint-Lievens-Houtem: Belaging blijft nazinderen

De gemeente Sint-Lievens-Houtem en de politie onderzoeken de mogelijkheid om een nieuw camera-systeem te plaatsen op het speelplein achter de bibliotheek en de sporthal De Fabriek in Sint-Lievens-Houtem. Dat zou het mogelijk maken om de beelden rechtstreeks te streamen naar het politiegebouw, net zoals dat nu al gebeurt voor de stationsomgeving in Zottegem.

Aanleiding is een incident met een klasje van de academie. Toen die op het speelplein aan de picknicktafel zaten werden ze verbaal lastig gevallen. Een man toonde zelfs zijn geslachtsdeel. De kinderen en de leerkrachten vluchtten weg naar de sporthal maar betrokkene bleef hen achtervolgen.

“Dit is geen overlast meer, maar belaging,” reageert burgemeester Tim De Knyf. De gemeente stelt zich burgerlijke partij en de procedure voor een plaatsverbod van de betrokkene op de speelpleinen is ingezet.

De burgemeester hoopt dat het project Eilandbos voor meer sociale controle zal zorgen op het speelplein. Het bos wordt heringericht met een doorgang naar de Doelstraat. Dan zullen er ook meer mensen lopen en zit het speelpleintje niet langer meer verstopt tussen de gebouwen en het bos.

Laatst gespeeld op Accent

07:43
cover of THE STARLINGS with Die Happy

THE STARLINGS

Die Happy
07:40
cover of MEGHAN TRAINOR with Made You Look

MEGHAN TRAINOR

Made You Look
07:36
cover of WALK THE MOON with Shut Up And Dance

WALK THE MOON

Shut Up And Dance
07:33
cover of AFROJACK & JAMES ARTHUR with Lose You

AFROJACK & JAMES ARTHUR

Lose You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.