Luister Live

Sint-Lievens-Houtem: Belaging blijft nazinderen

1 mei 2021 - 16:57

De gemeente Sint-Lievens-Houtem en de politie onderzoeken de mogelijkheid om een nieuw camera-systeem te plaatsen op het speelplein achter de bibliotheek en de sporthal De Fabriek in Sint-Lievens-Houtem. Dat zou het mogelijk maken om de beelden rechtstreeks te streamen naar het politiegebouw, net zoals dat nu al gebeurt voor de stationsomgeving in Zottegem.

Aanleiding is een incident met een klasje van de academie. Toen die op het speelplein aan de picknicktafel zaten werden ze verbaal lastig gevallen. Een man toonde zelfs zijn geslachtsdeel. De kinderen en de leerkrachten vluchtten weg naar de sporthal maar betrokkene bleef hen achtervolgen.

“Dit is geen overlast meer, maar belaging,” reageert burgemeester Tim De Knyf. De gemeente stelt zich burgerlijke partij en de procedure voor een plaatsverbod van de betrokkene op de speelpleinen is ingezet.

De burgemeester hoopt dat het project Eilandbos voor meer sociale controle zal zorgen op het speelplein. Het bos wordt heringericht met een doorgang naar de Doelstraat. Dan zullen er ook meer mensen lopen en zit het speelpleintje niet langer meer verstopt tussen de gebouwen en het bos.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

raving george ft oscar and the wolf

you're mine
19:28

Madness

It must be love
19:24

Eddy Grant

Do You Feel My Love
19:19

Mr. Mister

Broken Wings
19:15

Depeche Mode

Everything Counts