Sint-Lievens-Houtem: Openbaar skatepark

Johan Van Bever
3 maart 2021 - 16:39
Sint-Lievens-Houtem: Openbaar skatepark

Tegen het einde van het jaar komt er een openbaar skatepark op de campus van Basisschool Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem.

Volgens burgemeester Tim De Knyf is Sint-Lievens-Houtem een van de allereerste landelijke gemeenten waar een schoolsite opengezet wordt voor de ganse buurt. Momenteel zijn de afbraakwerken aan de gang van een oud schoolgebouw. Vorig jaar werd de nieuwbouw al in gebruik genomen. Op de plaats van dat oude gebouw en van de huidige speeltuin wordt een grote open ruimte gemaakt waar ook het skatepark een plaats zal hebben. Na de schooluren staat het domein open voor iedereen.

De school heeft heel wat ruimte te bieden aan de buurtbewoners en is centraal gelegen. Het is volgens Isabelle Truyen, directeur van de scholengroep, een ideale gelegenheid om de buurt en de kinderen te leren kennen. Er is een afspraak gemaakt met de gemeente. Die betaalt het skatepark. Dat zal ongeveer 150.000 euro kosten en een oppervlakte hebben van 400 vierkante meter. Het bestaat uit een betonnen structuur, dus zonder losse toestellen die stuk kunnen gaan. De school zorgt voor het onderhoud van de site.

De gemeente houdt voor de jongeren nog een digitaal infomoment om hun wensen te kennen. Dat vindt plaats op donderdag 11 maart en wie wel deelnemen, kan zich inschrijven via jeugddienst@sint-lievens-houtem.be .

Laatst gespeeld op Accent

05:43
cover of ED SHEERAN with Bad Habits

ED SHEERAN

Bad Habits
05:41
cover of JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA with Pedro

JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA

Pedro
05:38
cover of JASON DONOVAN with RSVP

JASON DONOVAN

RSVP
05:35
cover of IMAGINE DRAGONS with Follow You

IMAGINE DRAGONS

Follow You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.