Sint-Lievens-Houtem: Openbaar skatepark

3 maart 2021 - 16:39 | auteur: Johan Van Bever

Tegen het einde van het jaar komt er een openbaar skatepark op de campus van Basisschool Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem.

Volgens burgemeester Tim De Knyf is Sint-Lievens-Houtem een van de allereerste landelijke gemeenten waar een schoolsite opengezet wordt voor de ganse buurt. Momenteel zijn de afbraakwerken aan de gang van een oud schoolgebouw. Vorig jaar werd de nieuwbouw al in gebruik genomen. Op de plaats van dat oude gebouw en van de huidige speeltuin wordt een grote open ruimte gemaakt waar ook het skatepark een plaats zal hebben. Na de schooluren staat het domein open voor iedereen.

De school heeft heel wat ruimte te bieden aan de buurtbewoners en is centraal gelegen. Het is volgens Isabelle Truyen, directeur van de scholengroep, een ideale gelegenheid om de buurt en de kinderen te leren kennen. Er is een afspraak gemaakt met de gemeente. Die betaalt het skatepark. Dat zal ongeveer 150.000 euro kosten en een oppervlakte hebben van 400 vierkante meter. Het bestaat uit een betonnen structuur, dus zonder losse toestellen die stuk kunnen gaan. De school zorgt voor het onderhoud van de site.

De gemeente houdt voor de jongeren nog een digitaal infomoment om hun wensen te kennen. Dat vindt plaats op donderdag 11 maart en wie wel deelnemen, kan zich inschrijven via jeugddienst@sint-lievens-houtem.be .

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BAZART, S10

Onderweg
20:37

FIREBEATZ

Don't Stop Moving
20:35

LIL NAS X

Holiday
20:33

TIESTO & CHARLI XCX

Hot In It
20:30

ED SHEERAN

Afterglow
Bekijk meer platen