Sint-Martens-Latem: De grootste bloemenweide van de Benelux

31 maart 2021 - 22:45 | auteur: Johan Van Bever

Woensdag sloegen ByeByeGrass en de gemeente Sint-Martens-Latem de handen in elkaar voor de derde editie van de ‘De grootste bloemenweide van de Benelux’.

Het doel is ooveel mogelijk gazon om te vormen tot bloemenweides, waarbij er met zoveel mogelijk mensen samen gezaaid wordt, ieder in zijn eigen tuin. Zo kan de grootste bloemenweide ooit gecreëerd worden. Dit is niet alleen goed voor de vlinders en de bijtjes, dit is ook dit een zege voor iedereen die eens een dagje in de tuin wil relaxen zonder maailawaai.

Het inzaai-moment vond plaats in de tuin van Museum Dhondt-Dhaenens. Dit museum wil de tuin verder ontwikkelen tot een gratis toegankelijk sculpturenpark en een ontmoetingsplek met aandacht voor ecologie en projecten voor een breed publiek.

Sint-Martens-Latem zet zich al enkele jaren in op het inzaaien van bloemenweides, ecologisch tuinieren en het deels laten verwilderen van tuinen. Een bloemenweide is immers een stuk kleurrijker dan gazon, interessanter voor insecten en bijen, én een stuk arbeidsextensiever.

Iedereen kan thuis coronaproof meedoen met ‘De Grootste Bloemenweide van de Benelux’ door het gras te laten groeien tot 1 mei en langer of een bloemenweide in te zaaien en dit te registreren op www.byebyegrass.eu.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

GEORGE EZRA

Anyone For You
15:43

ENRIQUE IGLESIAS

Do You Know? (The Ping Pong Song)
15:40

JASON DERULO, NUKA

Love Not War (The Tampa Beat)
15:36

KRIS KROSS AMSTERDAM, ANTOON, SIGOURNEY K

Vluchtstrook
15:33

THE KID LAROI, JUSTIN BIEBER

Stay
Bekijk meer platen