Sint-Martens-Latem: De grootste bloemenweide van de Benelux

Johan Van Bever
31 maart 2021 - 22:45
Sint-Martens-Latem: De grootste bloemenweide van de Benelux

Woensdag sloegen ByeByeGrass en de gemeente Sint-Martens-Latem de handen in elkaar voor de derde editie van de ‘De grootste bloemenweide van de Benelux’.

Het doel is ooveel mogelijk gazon om te vormen tot bloemenweides, waarbij er met zoveel mogelijk mensen samen gezaaid wordt, ieder in zijn eigen tuin. Zo kan de grootste bloemenweide ooit gecreëerd worden. Dit is niet alleen goed voor de vlinders en de bijtjes, dit is ook dit een zege voor iedereen die eens een dagje in de tuin wil relaxen zonder maailawaai.

Het inzaai-moment vond plaats in de tuin van Museum Dhondt-Dhaenens. Dit museum wil de tuin verder ontwikkelen tot een gratis toegankelijk sculpturenpark en een ontmoetingsplek met aandacht voor ecologie en projecten voor een breed publiek.

Sint-Martens-Latem zet zich al enkele jaren in op het inzaaien van bloemenweides, ecologisch tuinieren en het deels laten verwilderen van tuinen. Een bloemenweide is immers een stuk kleurrijker dan gazon, interessanter voor insecten en bijen, én een stuk arbeidsextensiever.

Iedereen kan thuis coronaproof meedoen met ‘De Grootste Bloemenweide van de Benelux’ door het gras te laten groeien tot 1 mei en langer of een bloemenweide in te zaaien en dit te registreren op www.byebyegrass.eu.

Laatst gespeeld op Accent

06:55
cover of CHRIS FEELDING with Wanna Know

CHRIS FEELDING

Wanna Know
06:51
cover of ADELE with Oh My God

ADELE

Oh My God
06:47
cover of CÉLINE DION with That

CÉLINE DION

That's The Way It Is
06:45
cover of ALESSANDRA with Queen of Kings (EUROVISION 23 - NORWAY)

ALESSANDRA

Queen of Kings (EUROVISION 23 - NORWAY)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.