SOS en Wijs Gravensteen vinden steun bij Onroerend Erfgoed

Johan Van Bever
13 juli 2021 - 12:45
SOS en Wijs Gravensteen vinden steun bij Onroerend Erfgoed

Dinsdag zaten de actiegroepen tegen de plannen voor het Gravensteen voor de derde keer samen met de minister van Onroerend Erfgoed. Op de visiebundel van SOS Gravensteen en Wijs Gravensteen kwam alvast een reactie van Onroerend Erfgoed. Die vindt dat het ontwerp van SOS Gravensteen en Wijs Gravensteen ‘een maximaal behoud van de site respecteert met zo weinig mogelijk “boven- of ondergrondse ingrepen in het Gravensteen’.

SOS Gravensteen en Wijs Gravensteen bundelden ideeën rond het Opperhof, de info- en ticketbalie, sanitaire installaties en de souvenirwinkel en pleit ervoor om uit te wijken naar de infobalie van de Oude Vismijn. De genoemde voorzieningen kunnen daar in alle toegankelijkheid ondergebracht worden, en zo ook de lokalen voor het personeel van het Gravensteen.

Het voorstel biedt een verdriedubbeling van de toegankelijkheid voor om het even welke minder mobiele bezoeker. Hij zal 7 binnenruimten van het Gravensteen kunnen bezoeken, tegenover 2 in het huidige plan van de Stad.

“Wij voelen ons gesteund door de positieve beoordeling van het Agentschap Onroerend Erfgoed. Het spreekt dan ook dat wij onze visie zullen blijven verdedigen en dat het onfatsoenlijke paviljoen voor ons ontoelaatbaar blijft.”, zegt Wouter Houtekamer, voorzitter van SOS Gravensteen.

“Het is nu aan de Stad Gent om te beslissen of zij haar plan doorzet, of misschien tot inzicht komt. SOS Gravensteen blijft intussen bereid om samen een aanvaardbare oplossing te zoeken”.

Laatst gespeeld op Accent

00:02
cover of SHOWTEK with Save The Day Again

SHOWTEK

Save The Day Again
00:00
cover of KYGO FEAT. GRYFFIN & CALUM SCOTT with Woke Up in Love

KYGO FEAT. GRYFFIN & CALUM SCOTT

Woke Up in Love
23:54
cover of ALEX CASTELLI with Enjoy

ALEX CASTELLI

Enjoy
23:50
cover of JORDAN SUCKLEY with Will I

JORDAN SUCKLEY

Will I
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.