SOS en Wijs Gravensteen vinden steun bij Onroerend Erfgoed

13 juli 2021 - 12:45 | auteur: Johan Van Bever

Dinsdag zaten de actiegroepen tegen de plannen voor het Gravensteen voor de derde keer samen met de minister van Onroerend Erfgoed. Op de visiebundel van SOS Gravensteen en Wijs Gravensteen kwam alvast een reactie van Onroerend Erfgoed. Die vindt dat het ontwerp van SOS Gravensteen en Wijs Gravensteen ‘een maximaal behoud van de site respecteert met zo weinig mogelijk “boven- of ondergrondse ingrepen in het Gravensteen’.

SOS Gravensteen en Wijs Gravensteen bundelden ideeën rond het Opperhof, de info- en ticketbalie, sanitaire installaties en de souvenirwinkel en pleit ervoor om uit te wijken naar de infobalie van de Oude Vismijn. De genoemde voorzieningen kunnen daar in alle toegankelijkheid ondergebracht worden, en zo ook de lokalen voor het personeel van het Gravensteen.

Het voorstel biedt een verdriedubbeling van de toegankelijkheid voor om het even welke minder mobiele bezoeker. Hij zal 7 binnenruimten van het Gravensteen kunnen bezoeken, tegenover 2 in het huidige plan van de Stad.

“Wij voelen ons gesteund door de positieve beoordeling van het Agentschap Onroerend Erfgoed. Het spreekt dan ook dat wij onze visie zullen blijven verdedigen en dat het onfatsoenlijke paviljoen voor ons ontoelaatbaar blijft.”, zegt Wouter Houtekamer, voorzitter van SOS Gravensteen.

“Het is nu aan de Stad Gent om te beslissen of zij haar plan doorzet, of misschien tot inzicht komt. SOS Gravensteen blijft intussen bereid om samen een aanvaardbare oplossing te zoeken”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Clouseau

Vage herinnering
11:49

Linda Ronstadt

It's so easy
11:46

POMMELIEN THIJS

Ongewoon
11:42

tiziano ferro

perdono
11:38

Wax

Bridge to your heart
Bekijk meer platen