Speelpleinwerking WESP opent de deuren met ’t spel is Wesp: “Iedereen, ook niet-animatoren, is welkom in ons café”

Fabian Tack
26 juni 2018 - 21:40
Speelpleinwerking WESP opent de deuren met ’t spel is Wesp: “Iedereen, ook niet-animatoren, is welkom in ons café”

Het WEtterse SPeelplein WESP streeft er naar om elk kind een schitterende zomervakantie te bezorgen. Elke weekdag kunnen de kinderen zich naar hartenlust komen uitleven, onder leiding van onder meer animatoren Phaedra Van Driessche en Emiel Devos. Ook dit jaar kan het aftellen reeds beginnen. De aftrap wordt echter al voor de animatoren gegeven op het speelpleincafé, dat dit jaar voor het eerst doorgaat op 28 juni 2018. “Het speelpleincafé is een beetje de start van onze speelpleinzomer. We vinden sfeer onder de animatoren heel belangrijk. En natuurlijk is dat ook fijn dat ze hun vrienden eens kunnen meebrengen en eens de speelpleinwerking en het terrein laten zien. En vandaar dat het ook bedoeld is om onze zomer in te zetten op een heel toffe, luchtige manier.”

Dit jaar wil de speelpleinwerking het concept echter een beetje veranderen. “In het jaar organiseren we speelpleincafés, en dat blijft altijd binnen onze animatoren, onze groep. En deze keer zijn we met het idee gekomen om onze speelpleincafés open te trekken naar iedereen in Wetteren die iets wil komen drinken die dag. We mikken vooral op de jongvolwassenen, maar eigenlijk is iedereen welkom. Oud-animatoren komen ook nog eens een kijkje nemen, onze tieners komen misschien ook al eens langs, dus het varieert wel een beetje. Dit jaar is het eerste café op 28 juni, dus de avond van het WK. We gaan dan ook een groot scherm voorzien, maar ook spelletjes en een kampvuur.”

Speelpleinzomer

Op het Wetterse speelplein zijn alle kinderen van 4 tot 15 jaar welkom om te spelen, ravotten, bouwen, knutselen en zich helemaal uit te leven. Maar ook daar is dit jaar een kleine verandering in op te merken. “We hebben voor het eerst geen zomerthema gekozen voor onze speelpleinwerking, maar elke week een ander thema. Onze inkleding zal dus iets anders zijn dit jaar. We hebben daarvoor een aantal basisdecorelementen voorzien. En we gaan nu een soort stock aanleggen, zodat we altijd opnieuw kunnen opzetten. Het draait allemaal wel richting sprookjes, maar het is niet echt één thema. We werken met een basisdecor in het midden, en daar zetten we altijd panelen bij, zoals van Robin Hood, of andere sprookjes. En zo werken we altijd met verschillende panelen.”

Enthousiast team

Veel kinderen vinden de weg al naar het Dasseveld, waar WESP haar activiteiten organiseert. “We verwachten gemiddeld zo’n 130 kinderen. Maar daarbij zijn wel eens weken waar dat minder is, en sommige weken gaan we misschien wel tot 170 kinderen. Dat is afhankelijk van dag tot dag.” Een grote groep dus, met behoefte aan voldoende animatoren. “Per week staan we ook met 16 animatoren om het speelplein draaiende te houden. En dat is wel een redelijk groot aantal. Gelukkig hebben we heel veel enthousiaste jongeren om animator te zijn. Het enige wat wel een beetje moeilijk is, is om ze te enthousiast te houden om te blijven komen een keer ze wat ouder worden en dan gaan studeren en vakantiejob er bij komt. Dan verliezen we ze soms een beetje, maar meestal hebben we wel een goed bezette ploeg.”

Kinderdisco

Wie de animatoren ook buiten het speelplein in actie wil zien, kan afzakken naar het gratis festival AccentSies op 21 juli. “Daar zullen we met heel veel plezier de kinderdisco in gang trekken. Dat hebben we ook op de Buitenspeeldag van Wetteren gedaan en dat was super leuk voor ons. Dus ik hoop dat het voor jullie ook leuk zal zijn.”

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

17:28
cover of BREAK MACHINE with Street Dance

BREAK MACHINE

Street Dance
17:25
cover of ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTAL with Alibi

ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTAL

Alibi
17:22
cover of THE BEATLES with Now And Then

THE BEATLES

Now And Then
17:17
cover of FEDER, LYSE with Goodbye

FEDER, LYSE

Goodbye
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.