Spiegelgemeenteraad suggereert fusie Wichelen met Laarne, Wetteren en Berlare

Gepost door Johan Van Bever op 12 oktober 2022 - 23:38

In Wichelen vraagt de N-VA-oppositie zich af wat de rol van het gemeentebestuur is in de spiegelgemeenteraad dat zich boog over een mogelijke gemeentefusie met Wetteren, Laarne en Berlare.

Op 15 en 17 september organiseerde het gemeentebestuur een spiegelgemeenteraad.  24 uitgelote burgers konden zich buigen over de vraag of een fusie opportuun was voor Wichelen en met welke andere gemeente(s) dat dan best kon gebeuren. De uitgelote deelnemers waren tevreden over het debat.

De oppositie meent dat deze snel afgewerkte oefening de participatie eerder hindert dan bevordert. ‘Via de spiegelgemeenteraad worden 99% van onze inwoners uitgesloten van het belangrijkste gemeentepolitieke debat in jaren’, stelt N-VA gemeenteraadslid Karel De Jaeger. ‘Net toen het echt interessant werd, mochten we niet meer meekijken’, voegt hij eraan toe. De livestream werd namelijk stilgezet tijdens het overleg tussen de spiegelgemeenteraadsleden. Hij vraagt zich af tot wie de burgers zich moeten richten bij vragen over een fusie.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

CAPPELLA

U & Me
18:24

FUTURE BREEZE

Why Don't You Dance With Me
18:19

CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT

Flying High
18:16

JENNIFER PAIGE

Crush
18:12

SALT 'N' PEPA

You Showed Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.